Verdens fedeste trillinge-mor

23-årige Leanne Salt er verdens tykkeste kvinde, som har formået at føde trillinger. 68 mennesker var involveret i hendes fødsel

23-årige Leanne Salt er blevet mor til trillinger. Den tykkeste af slagsen i verden. (Foto: Colourpress)
23-årige Leanne Salt er blevet mor til trillinger. Den tykkeste af slagsen i verden. (Foto: Colourpress)

Der måtte et hold på ikke færre end 68 personer - læger, sygeplejersker, gynækologer og tekniske specialister m.fl. - til for at få en drøm til at gå i opfyldelse for Leanne Salt: At føde trillinger.

Den 23-årige, britiske kvinde er nemlig så tyk, at hele hendes graviditet har været én stor risiko. Ikke bare for hende men også for hendes tre børn. Allerede tidligt i graviditeten tilbød lægerne hende at fjerne en af trillingerne på grund af den høje risiko. På grund af Leannes mange mængder af fedt havde lægerne ikke mulighed for at følge fostrenes tilstand via scanningerne. Af samme årsag troede lægerne også, at den vordende mor ventede tre piger. Heldigvis for Leanne skulle lægerne vise sig at tage fejl af mange ting.

Fødsel med høj risiko
- De sagde, at mine børn kunne blive født for tidligt, at de ikke ville vokse, at jeg kunne få en blodstyrtning. Men jeg kunne aldrig finde på at skille mig af med en af dem. Jeg kendte til risiciene og ønskede at fortsætte graviditeten uhindret og håbede bare på det bedste, fortæller en nu lykkelig trebørnsmor til News of The World.

For nu kan Leanne Salt pryde sig med titlen af at være verdens tykkeste mor, som har gennemført en vellykket trillinge-fødsel. Men hun kan også takke et stort hold af eksperter og hospitalspersonale, som med militær præcision har planlagt, forberedt og forestået hendes operation.

Hejselift til maven
5 jordmødre, 4 kirurger, 12 neonatalmedhjælpere, 4 anæstesilæger, to gynækologer, en lang række sygeplejersker samt 6 specialister, som i forvejen havde bygget et særligt oprationsbord, der var i stand til at stå imod vægten fra Leannes store krop, er blot nogle af hovedpersonerne, som medvirkede til den risikofyldte fødsel.

En særlig hejse-lift måtte også blive produceret forud for dagen for at kunne løfte Leannes mave op, så kirurgerne havde nok plads til at fjerne babyerne.

- Hun er den største kvinde i verden, som nogensinde har født trillinger, så jeg havde ingen mulighed for at søge gode råd fra andre specialister rundt om i verden, fortæller Manu Vatish, som er specialist i vanskelige fødsler og bistod Leanne Salt hele vejen igennem.

Alenemor til trillinger
Leanne bor i Coventry med sin mor. Faderen, som hun kun kendte i fem måneder, før hun blev gravid, har hun dog afskrevet for længst.

- Han sagde, at jeg skulle opereres efter fødslen for at tabe mig. Det blev jeg ret fornærmet over. Så vil jeg hellere være mor alene, lyder det fra Leanne, der under sin graviditet var så stor, at hendes mor blev nødt til at vaske hende stående, fordi hun var for stor til at komme ind i brusekabinen.

- Men jeg vil da forsøge at tabe mig - for mine børns skyld, siger den glade trillinge-mor med de sunde og raske Deanna, Daisy og Finlee i armene.

Du kan se Leanne Salt fortælle om fødsel her .

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen