Zoo-direktør bidt af klapperslange

Slangeserum måtte flyves fra Stockholm til Sydsjælland for at redde direktøren i Næstved Zoo, da én af verdens farligste slanger bed igennem hans sikkerhedshandske

Beskyttelseshandsker til 1800 kroner skulle sikre mod slangebid - men det lykkedes den giftige slange at bide igennem.(Foto: Per Rasmussen)
Beskyttelseshandsker til 1800 kroner skulle sikre mod slangebid - men det lykkedes den giftige slange at bide igennem.(Foto: Per Rasmussen)

– Ring efter en ambulance og sig til dem, at de skal skynde sig.

Peter Bo Rasmussen, 37, direktør for Næstved Zoo, vidste bedre end nogen, at hans sidste time måske var kommet, da han slog alarm til sin fætter. Han var netop blevet bidt af en af verdens farligste giftslanger, en halvanden meter western diamondback klapperslange.

Den sikre død
Det skete. I går blev han udskrevet fra Næstved Sygehus – med stærke smerter, men stadig lige så spillevende som sin slange.

– Det viser sig, at det meste af giften blev opfanget af min beskyttelseshandske. En mindre del af giften fik slangen sprøjtet ind i mig. Jeg vidste blot ikke straks, hvor meget. Jeg kunne bare mærke, at det sved ubeskriveligt i hånden. En fuld ladning fra en diamondback, der rammer en blodåre, betyder den sikre død inden for 15 minutter.

Den dag lærte de sydsjællandske læger noget, man ellers kun bliver klog på i Arizonas ørken, hvor det vrimler med klapperslanger.

Fly med serum
Patienten selv kunne dog vejlede dem. Peter Bo Rasmussen fortalte dem, at der fandtes eksperter – og den rigtige modgift – i Stockholm. Svenskerne sendte omgående et fly med det livreddende serum til Næstved. Det kom dog aldrig i brug.

– I løbet af den aften stod det klart, at jeg havde fået så lidt gift, at man kunne nøjes med smertebehandling. Giften nedbryder vævet. Bortset fra døden er det værste, at man risikerer at skulle have amputeret en hånd eller arm. I mit tilfælde ser det ud til, at jeg slipper med et par sene bivirkninger – plus at skulle bruge en hel del kræfter på at formilde min kone. Men det har også været meget, meget tæt på.

1 af 2 Klapperslangens gifttænder huggede mellem pegefinger og tommeltot. På armen har Peter Bo Rasmussen tatoveret en klapperslange. Måske var det synet af artsfællen, der fik det farlige dyr til at rulle sig ud.Beskyttelseshandskerne koster 1800 kroner og skulle sikre mod gennembid - men western diamondback klapperslangen trængte igennem. (Foto: Per Rasmussen)
2 af 2 Beskyttelseshandsker til 1800 kroner skulle sikre mod slangebid - men det lykkedes den giftige slange at bide igennem.(Foto: Per Rasmussen)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen