Annonce:
Annonce:

Bryster forbudt

Politiet i Dubai har i løbet af de seneste to uger anholdt 79 personer, fordi de badede topløse eller skiftede til badetøj på stranden

Denne letpåklædte kvinde ville næppe nå i vandet i Dubai, før en vågen politibetjent ville kaste sig over hende. (Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen)
Denne letpåklædte kvinde ville næppe nå i vandet i Dubai, før en vågen politibetjent ville kaste sig over hende. (Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen)
Annonce:
Følg Samfund

Politiet i Dubai har iværksat en storstilet aktion mod topløse kvinder og andre med en flosset moral på strandene i det stenrige ørkenrige.

Aktionen har foreløbig ført til 79 anholdelser.

Moralens vogtere har bl.a. anholdt topløse kvinder, nøgne mennesker og andre turister, der har opført sig uanstændigt på strandene.

- 79 personer er anholdt for at have opført sig på en sådan måde, at det har været forstyrrende for familier, der hygger sig på stranden, siger Zuhair Haroun, talsmand for politiet i Dubai, ifølge nyhedsbureauet AP.

Myndighederne har afsløret de uanstændige badegæster ved at civilt politi har patruljeret på strandene, mens andre politifolk har haft det utaknemlige job at kigge efter bare bryster fra vagttårne langs strandene.

Advarsel mod topløs badning
Aktionen blev sat i gang, da en britisk kvinde og en mand blev anholdt, efter de angiveligt havde haft sex på en strand i Dubai.

Nøgenhed og offentlig sex bryder med alle normer, traditioner og love i det muslimske land, og myndighederne besluttede derfor at slå hådt ned på upassende opførsel i det offentlige rum.

Lovovertrædere vil i første omgang slippe med en advarsel, men gentager ugerningen sig, risikerer de at blive retsforfulgt, oplyser myndighederne.

Selv om Dubai på mange måder har taget den vestlige livsstil til sig, har myndighederne iværksat en holdningskampagne, der skal gøre udenlandske turister opmærksomme på, at De Forenede Arabiske Emirater er et muslimsk land med traditionelle og konservative værdier.

- Der vil blive sat skilte op i byen, som advarer turister mod at sole sig topløse eller klæde om offentligt, siger en talsmand for de lokale myndigheder i Dubai, Abdullah Mohammed Rafia, til AP.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politiet udskrev snydebøder og bør undersøge dem
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: