Zoo fodrer løver med rideskoleponyer

Flere zoologiske haver tager imod gamle heste og udslidte rideskoleponyer og smider dem hele ind til løverne i fodringstiden

Det kan virke makabert, men at fodre løver med alligevel dødsdømte heste fra rideskoler er en god løsning for både hesteejere og løver. (DFoto: Nicolai Brix)
Det kan virke makabert, men at fodre løver med alligevel dødsdømte heste fra rideskoler er en god løsning for både hesteejere og løver. (DFoto: Nicolai Brix)

Hestekød er godt for rovdyr og derfor kører zoologiske haver i Danmark gerne rundt i oplandet for at hente foder til deres løver. I Odense Zoo og Givskud Zoo er det også muligt selv at aflevere sin hest, som så bliver skudt i baggården og gemt til løvefodring.

– Vi har fået en god ordning med flere rideskoler, efter at vi sendte et brev og spurgte, om vi måtte få deres heste og ponyer til løverne, når de alligevel skulle dø. Mange piger har det bedre med, at deres ponyer bliver spist af løverne, end at de ikke helt ved, hvad der sker med dem, siger Nina Collatz Christensen, der er zoolog og formidlingschef i Odense Zoo.

Det samme oplever direktør Richard Østerballe fra Givskud Zoo.

- Det er især efter de dårlige sager med lange hestetransporter, at vi er begyndt at få mange henvendelser. Folk giver udtryk for, at de har det godt med, at de ved, hvad der skal ske med deres hest, siger han.

Læs interviewet med Theresa Petersen, der har doneret sin syge hest Daylight til Zoo, i Ekstra Bladet i dagSeneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?