Ventede 55 år - nu må de kysse bruden

Phyllis og Del på 83 og 87 har været sammen i 55 år - endelig er de blevet gift, efter at den amerikanske delstat Californien efter historisk retskendelse har indført ret til ægteskab mellem homoseksuelle

Phyllis, til højre, kan omsider kysse Del og kalde hende sin kone. De to kvinder har været sammen i 55 år, og en gang før er de blevet gift. men dengang blev ægteskabet kendt ugyldigt. (Foto: AP)
Phyllis, til højre, kan omsider kysse Del og kalde hende sin kone. De to kvinder har været sammen i 55 år, og en gang før er de blevet gift. men dengang blev ægteskabet kendt ugyldigt. (Foto: AP)
Følg Samfund

Californien gennemførte i nat dansk tid de første homoseksuelle ægteskaber, siden delstatens højesteret erklærede et forbud mod den type ægteskaber forfatningsstridigt for lidt mere end en måned siden.

De første til at blive gift var Phyllis Lyon på 83 og hendes fire år ældre partner, Del Martin. De to har været sammen i 55 år og blev første gang gift i San Francisco i 2004. Men dengang blev deres ægteskab senere ophævet af en domstol.

Der blev også holdt bryllupper for flere andre homoseksuelle par i Californien, der nu er den eneste stat ud over Massachusetts, som tillader to mennesker af samme køn at blive gift. Modsat Massachusetts tillader Californien også personer fra andre stater at indgå ægteskab - så solskinsstaten på den amerikanske vestkyst kan se frem til besøg af giftelyste homoseksuelle par fra hele USA.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde