Strejke på sygehuse fortsætter

Sygeplejersker, jordemødre og bioanalytikere fortsætter strejken på ottende uge. Nyt forsøg på at blive enige om overenskomst endte i sammenbrud

Strejken på landets sygehuse fortsætter og regionsformand Bent Hansen lægger op til, at regeringen må løse konflikten. (Foto: Jens Dresling)
Strejken på landets sygehuse fortsætter og regionsformand Bent Hansen lægger op til, at regeringen må løse konflikten. (Foto: Jens Dresling)

Nu er det kun op til regeringen, hvor længe strejken på landets sygehuse skal fortsætte. Danske Regioner og de 11 forbund i Sundhedskartellet opgav mandag aften at enes om nye overenskomster for landets sygeplejersker og jordemødre. Regionernes formand Bent Hansen (S) havde på forhånd kaldt det sidste chance for at finde en løsning.

- Vi er nødt til at meddele regeringen, at vi ikke kunne finde en løsning. Det er så op til regeringen, hvad der skal ske. Vi er dog meget bekymrede for en række patienter, så anbefalingen vil nok være, at der ikke kan gå ret mange uger, siger Bent Hansen.

Ifølge Bent Hansen havde arbejdsgiverne fundet lidt flere penge, så sygeplejerskerne fik tilbud om 13 procent mere i løn over de næste tre år.

Sundhedskartellet har krævet 15 procent over tre år, og ifølge kartellets formand Connie Kruckow var der ikke noget nyt i arbejdsgivernes udspil.

- Vi har fået tilbudt 13 procent og lidt på vikarmidlerne. Det er pakket lidt anderledes ind, men tror jeg ikke, at mine medlemmer vil sige ja til. Vi fortsætter derfor konflikten, for der var ikke et grundlag for at forhandle videre, siger Connie Kruckow.

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen