Med brosten mod ungdomshuset

I eftermiddag går utilfredse københavnere på gaden bevæbnet med papbrosten for at slås for, at kulturhuset i Nordvest ikke ender som nyt Ungdomshus

Den kendte borgerretsforkæmper Rasmus Jarlov (K) går igen i dag til kamp mod et nyt Ungdomshus. denne gang tager han brosten med - af pap, godt nok. (Arkivfoto: Thomas Lekfeldt)
Den kendte borgerretsforkæmper Rasmus Jarlov (K) går igen i dag til kamp mod et nyt Ungdomshus. denne gang tager han brosten med - af pap, godt nok. (Arkivfoto: Thomas Lekfeldt)

En gruppe utilfredse københavnere trækker i eftermiddag i fløjlshandskerne og går på barrikaderne for at redde kulturhuset i Nordvest mod at blive Ungdomshuset II.

Ifølge den konservative folketingskandidat Rasmus Jarlov handler sagen ’om en eneste ting; hvad der er vigtigst, almindelige mennesker eller Ungdomshuset’.

Og nu skal du så selv ud at kaste med brosten ...?

- Jah ...

Rasmus Jarlov trækker lidt på det.

Kulturhuset forsvares med papbrosten
I vil også have et hus ...?

- Det kan man godt sige. Vi vil gerne have lov at bevare kulturhuset (på Dortheavej, red.) for de nuværende brugere. Og så håber vi, at når vi nu tager den her symbolik i brug, kaster med papbrosten, så bliver der lyttet til os, siger Rasmus Jarlov til ekstrabladet.dk, ca. to timer før den første sten bliver kastet på Nørrebrogade.

Han har inviteret overborgmester Ritt Bjerregaard (S) tregange, men har efter eget udsagn kun fået ganske korte svar tilbage, ’at det gider hun ikke’. Og det synes Jarlov er for dårligt.

- Vi repræsenterer faktisk en procent af Københavns befolkning med de 5000 underskrifter, siger han.

Han understreger, at dagens aktion, hvor Rasmus Jarlov & co. vil kaste med papbrosten for at trænge igennem med deres synspunkter, bliver ’meget, meget fredeligt’.

Tror du, I bliver anholdt?

- Nej, nej, alle tilladelser er på plads.

Den megavoldelige happening, hvor ophidsede borgere går til kamp bevæbnet til tænderne med papbrosten og velskrevne slagord begynder 15.30 ved Nørrebros Station og slutter på Rådhuspladsen.

Her forventes Martin Nyrops smukke, gamle rådhus at blive skydeskive for en regn af papbrosten.

- Vi opfordrer selvfølgelig alle københavnere til at være med, slutter Rasmus Jarlov.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen