Grevil: Jeg har et alkoholproblem

Frank Grevil blev kendt som agenten, der sladrede til pressen. Derefter fulgte en nedtur som kulminerede med et styrt fra 3. sal

– Jeg har et alkoholproblem. Det går i cirkler, jeg har lært, at det bunder i en psykisk ubalance, eller depression, fortæller Frank Grevil. (Foto: Anthon Unger)
– Jeg har et alkoholproblem. Det går i cirkler, jeg har lært, at det bunder i en psykisk ubalance, eller depression, fortæller Frank Grevil. (Foto: Anthon Unger)

Han forsynede pressen med hemmelige dokumenter fra efterretningstjenesten, som han mener dokumenterede regeringens løgne om Irak-krigen. Landsretten dømte ham til fire måneders fængsel, alle ankemuligheder er udtømt, men han har stadig ikke afsonet sin straf.

I en ny dokumentarfilm, ’Agenten, der sladrede’, som vises på DR1 onsdag aften, følger dokumentarfilmmageren Jacob Kjær Pedersen halvandet år af Frank Grevils liv fra sommeren 2006. Filmen viser blandt andet Frank Grevils indlæggelse til en akut hjerteoperation, men også scener fra det daglige liv med punker-teenagedatteren.

Fængselsstraffen og alt det andet, som fulgte lækken til Berlingske Tidende, har ikke fået Frank Grevil til at tvivle.

– Selv hvis jeg vidste alt det, jeg ved nu, ville jeg gøre det samme igen, siger Frank Grevil, da eb.dk møder ham i hjemmet på Frederiksberg.

– Jeg ser det som noget, man bør gøre. Lidt på samme måde som den politimand, der sprang i havnen forleden, for at redde en ung kvinde fra at drukne. Det håber jeg også jeg ville gøre.

Styrtet
En meget omtalt episode er dog ikke kommet med i filmen. Styrtet fra altanen i 3. sals lejligheden i november sidste år, efter en fuld Frank Grevil havde skændtes med datteren.

– Jeg har et alkoholproblem. Det går i cirkler, jeg har lært, at det bunder i en psykisk ubalance, eller depression, fortæller Frank Grevil.

– Man kan jo kalde alkoholisme for en slags selvmedicinering, alkohol er i starten godt til at bekæmpe en depression. Man bliver jo glad. Senere kommer bagsiden så med både fysiske og psykiske tømmermænd, og så bliver alt jo dobbelt så galt.

– Nu ved jeg hvad problemet er. Ulykken var en kulmination på en dårlig periode i mit liv, men nu kender jeg tegnene på, at sådan en periode er på vej, siger Frank Grevil om tiden efter ulykken.

Et nyt liv
Der er stadig fysiske skavanker efter ulykken, men ikke værre end Frank Grevil kan passe sit oversættelsesbureau, som han lever af efter fyringen fra Forsvarets Efterretningstjeneste. Alt i alt synes han, at livet er bedre nu.

– Det har været en slags renselse for mig, jeg har fået mere ro i sjælen. Jeg har lært mig selv bedre at kende og kan sagtens affinde mig med, at der er folk, der ikke kan lide mig, forklarer Frank Grevil.

– Jeg ved, jeg har opbakning fra et flertal i befolkningen, og jeg er holdt op med at læse de ubehagelige kommentarer på nettet.

1 af 2 Det var i denne bygning, Grevil faldt ned fra en altan på 3. sal efter en druktur. (Foto: Jan Sommer)
2 af 2 – Jeg har et alkoholproblem. Det går i cirkler, jeg har lært, at det bunder i en psykisk ubalance, eller depression, fortæller Frank Grevil. (Foto: Anthon Unger)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen