Kræver formue for skilsmisse

Ublu imam Prisen for 20-årig kvindes skilsmisse fastsat til 200.000 kroner

Den muslimske kvinde L har i månedsvis forsøgt at komme ud af sit ægteskab. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Den muslimske kvinde L har i månedsvis forsøgt at komme ud af sit ægteskab. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Følg Samfund

Imam Hussien Khoudour i Slagelse har i månedsvis forsøgt at afpresse en 20-årig, muslimsk kvinde 200.000 kr. for at give hende papir på skilsmissen fra hendes 28-årige, muslimske mand.

– Jeg vil ikke betale så mange penge for at komme ud af ægteskabet. Jeg har sagt til imamen, at jeg vil gå med til at tilbagebetale min mands brudegave til mig på 30.000 kr.

Den unge kvinde har valgt at stå frem i Ekstra Bladet med sin historie, fordi hun synes, det danske samfund skal vide, at mange muslimske kvinder har store problemer med at blive skilt fra deres muslimske mænd.

Ikke tvangsægteskab
– Jeg lærte O at kende i januar 2007. Når man er muslim, er der ikke noget, der hedder kærester. Man skal forloves og giftes og holde et kæmpebryllup.

– Hussien Khoudour gav os vort ægteskabsbevis 17. marts, og 15. og 16. august holdt vi vores bryllup med omkring 600 deltagere, fortæller L.

– Var det et tvangsægteskab eller et såkaldt arrangeret ægteskab?

– Nej, overhovedet ikke. Der var frit valg på alle hylder. Han var pæn, ordentlig og godt uddannet. Dagen efter brylluppet rejste vi til Egypten på en treugers ferie, og derefter boede vi sammen en uge i hans lejlighed i København.

Frihed koster
– Så havde jeg fået nok. Jeg ringede til min far og bad ham om at hente mig. Jeg forklarede ham, at jeg havde fundet ud af nogle ting om min mand, der ikke var så gode. Min far hentede mig med det samme og spurgte, om jeg havde det godt med at være single igen. Ja, svarede jeg.

– Jeg kontaktede senere imam Hussien Khoudour, der havde lavet vor ægteskabsbevis og bad ham give mig en skilsmisse. Min mand sagde først ja, men efter at have talt med imamen ville han alligevel ikke lade mig gå. Imamen søgte at presse mig til at betale de 200.000 kr.

– Imamen sagde, at han nu havde fået presset prisen ned på 180.000 kr. Hvis jeg betalte det beløb, ville han give mig skilsmissepapirerne. Imamen sagde også, at jeg var meget ung og ikke fungerede i samfundet. Hvis jeg ville have min frihed, skulle det koste mig noget.

– Hør her, sagde jeg til Hussien Khoudour, der står intet sted i Koranen, at jeg skal betale så mange penge for at komme ud af et ægteskab.

Læs mere i Ekstra Bladet i dag

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt