Teenagere morer sig med grisekastration

Teenagere kan også klippe grisetestikler af uden bedøvelse. Det skete på KFUM/K's tur på landet sidste år for unge byboere. Oplev landet og kap testiklerne af en gris

Det er ikke kun svineavlere, der udsætter smågrise for den smertefulde kastration uden bedøvelse - også angiveligt fromme KFUM-spejdere kan være med. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)
Det er ikke kun svineavlere, der udsætter smågrise for den smertefulde kastration uden bedøvelse - også angiveligt fromme KFUM-spejdere kan være med. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)
Følg Samfund

Når KFUM/K fra Århus skal ud og opleve livet på landet får de lov til at prøve flere landlige aktiviteter. Blandt andet får de lov at muntre sig med at skære pungen op på en lille gris og derefter klippe testiklerne af.

ekstrabladet.dk har i går bragt flere artikler om kastration af grise. Et indgreb som er utrolig smertefuldt og traumatisk for grisene. Det eneste, der eventuelt kan forsvare at kastrere uden bedøvelse, er, at det går utroligt hurtigt. Under 30 sekunder. Men mon dog en flok uøvede teenagere kan klare det på lige så kort tid? De har hverken træning eller erfaring.

Peter Mollerup, der er administrerende direktør for Dyreetisk Råd under Justitsministeriet, er forarget:

- Det er dybt kritisabelt, at lovgivningen er sådan, at unge kan komme ud og more sig med at kastrere grise. For mig lød det som om, at der var lidt konkurrence over det. Det er dybt deprimerende. Hvilket syn vil de ikke også få på dyr og landbrug? siger han.

Han understreger, at fejlen efter hans mening ligger i lovgivningen og selvfølgelig ikke hos de unge.

KFUM/K har ikke umiddelbart kommentarer til sagen, men informationsmedarbejder Helle Westergaard Elmholdt understreger, at det ikke er en fast ekskursion, som KFUM/K arrangerer:

- Det er jo sket i forbindelse med besøg hos en landmand og under vejledning af ham. Det var bare en enkeltstående tur og ikke noget fast arrangement, og det var ikke kastration, der var i fokus, men mere et besøg på landet, fortæller hun.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind