Jeg vil dø hr. præsident

En fransk kvinde ligger på knæ for den franske præsident, fordi hun grundet en uhelbredelig sygdom kun har et ønske: At få lov til at dø

En uhelbredelig svulst har gjort Chantal Sébires liv uudholdeligt. Hun ønsker kun at dø.(Foto: AFP)
En uhelbredelig svulst har gjort Chantal Sébires liv uudholdeligt. Hun ønsker kun at dø.(Foto: AFP)

Hun er ikke et kønt syn. Langt fra behagelig at kigge på. Hendes ene øje er som en kyklops, og næsen har nået en ubestemmelig størrelse. Men de skønsmæssige deformiteter er intet imod de smerter, som den 52-årige Chantal Sébire gennemgår hver eneste dag. De er blevet så uudholdelige, at den franske trebarnsmor nu har bønfaldet den franske præsident Nicolas Sarkozy om at få lov til at dø.

Sébire fik i 2002 konstateret en ondartet og uhelbredelig svulst i bihulen og næseryggen. En svulst som kun 200 mennesker på verdensplan har fået diagnosticeret igennem de sidste 20 år. Sygdommen har ændret Chantal Sébires ansigt til at ligne et monster, og da svulsten fortsat vokser aggressivt, bliver ansigtet mere og mere deformt.

Den tidligere lærerinde, der er bosiddende i Plombiéres-les-Dijon i det østlige Frankrig, rettede tirsdag - grundet sine mange smerter og sin manglende lyst på livet - gennem de franske medier en direkte appel til den franske præsident Sarkozy om at ændre lovgivningen om aktiv dødshjælp, som er forbudt i Frankrig.

Dyr har det bedre
Alt hvad Sébire kræver er 'at få en værdig død', et ønske som også hendes børn anerkender, fortalte hun i et program til den franske tv-station France 2.

- Man ville aldrig lade et dyr gå gennem det, som jeg må gennemgå, fortalte Chantal Sébire samme dag, som hun havde sendt et brev til den franske præsident med ønsket om at få lov til at dø.

Udover de mange smerter, som varer op til fire timer hver dag, har hun også mistet lugte- og smagssansen og meget af synet. Svulsten har nu også bevæget sig ned i kæberne.

Aktiv dødshjælp er ikke forbudt i nabolandene Belgien, Holland og Schweiz. Også i Danmark er aktiv dødshjælp forbudt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter