Ungdomshuset opruster til kamp

Ungdomshusaktivister forbereder sig på kamp. De har købt gasmasker og bygget store skjolde inden aktion mod Københavns Rådhus

Ungdomshusaktivisterne har - ifølge modkraft.dk indkøbt flere hundrede gasmasker med henblik på aktionen torsdag den 3. april. (Foto: Anthon Unger)
Ungdomshusaktivisterne har - ifølge modkraft.dk indkøbt flere hundrede gasmasker med henblik på aktionen torsdag den 3. april. (Foto: Anthon Unger)

Slut med at være søde, unge mennesker. Det er meldingen fra aktivisterne fra det tidligere Ungdomshus på Jagtvej i København, der er trætte af, at forhandlingerne om et nyt hus står stille.

Derfor forlader de den tilbagetrukne linje og tager kampen for et ungdomshus tilbage til gaden, skriver Modkraft.dk.

De unge mødtes i weekenden til et træningsseminar på Nørrebro, for at forberede den civile ulydighedsaktion BlokR den 3. april. Her vil aktivisterne blokere Københavns Rådhus og forhindre politikerne i at komme ud, før der er fundet en afløser til Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Ifølge Modkraft.dk har de unge bygget kæmpeskjolde og indkøbt flere hundrede gasmasker.

- Vi arbejder med de forholdsregler, som man kan tage i forhold til politiets magtmidler, siger Thomas fra BlokR's pressegruppe til Modkraft.dk.

Aktivisternes advokat og chefforhandler, Knud Foldschack, har svært ved at tro, at de unge skulle være ved at opruste.

- Det kommer meget bag på mig, og jeg håber ikke, at det er rigtigt. Vi er i meget intensive forhandlinger netop nu med møder både i dag og i morgen. Det der er brug for nu er besindighed og fornuft, siger Knud Foldschack til ekstrabladet.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere