Mordtrusler efter Jesus-tegning

En tegning af Satan, der placerer en lort i hovedet på Jesus, har resulteret i mordtrusler mod en svensk chefredaktør, som har bragt den kontroversielle tegning

Den kontroversielle Jesus-tegning skulle fungere som plakat til en punkfestival arrangeret af foreningen 'Alternativt Kulturcentrum' under parolen 'Punx against Christ'. Plakaten har medført mordtrusler på en svensk chefredaktør, efter han offentliggjorde den i en avis.
Den kontroversielle Jesus-tegning skulle fungere som plakat til en punkfestival arrangeret af foreningen 'Alternativt Kulturcentrum' under parolen 'Punx against Christ'. Plakaten har medført mordtrusler på en svensk chefredaktør, efter han offentliggjorde den i en avis.
Følg Samfund

Den danske Muhammed-sag har taget en ny drejning - en kristen af slagsen. En svensk avis valgte forrige weekend at bringe en kontroversiel tegning, der viser Satan, som nøjsomt placerer en lort i hovedet på Jesus, der hænger på korset.

Det har fået sindene i kog i Sverige, hvor der i lighed med de muslimer, som har udstedt mordtrusler på Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose for at bringe de tolv Muhammed-tegninger og også mod den ene tegner Kurt Westergaard, nu har truet den svenske avis' chefredaktør på livet.

- Jeg håber, at du får en kniv i dig i den kommende uge. Hvis ikke af et menneske, så at Jesus kommer og skærer struben af dig, har en mand blandt andet indtalt på chefredaktør for Östgöta Correspondenten Ola Sigvardssons telefonsvarer.

Også andre både skriftlige og verbale trusler har fundet vej til chefredaktøren.

Fra punkplakat til dødsplakat
I virkeligheden skulle den omstridte Jesus-tegning have fungeret som en plakat til en punkfestival under parolen 'Punx against Christ', men Linköpings Kommune fandt plakaten for kontroversiel og ville derfor ikke at hænge den op på kommunens bygning. Den beslutning mindede chefredaktøren om censur, hvorfor Östgöta Correspondenten bragte både billedet og en tilhørende artikel. Efterfølgende begyndte debatten at køre på nettet, og da en vred læser offentliggjorde navn, adresse og foto på Ola Sigvardsson begyndte dødstruslerne også.

- Jeg blev meget forskrækket. Når man bliver truet et det selvfølgelig ubehageligt. Men ubehagen er blandet med vrede over, at vi efter så lang tid med demokrati og ytringsfrihed ikke kan have diskussionen om, hvad der er rigtigt eller forkert uden, at det skal ende med trusler om at tage livet af andre mennesker. Det er sørgerligt, udtaler chefredaktøren til sin egen avis.

Dobbeltmoralsk
Samme chefredaktør har dog ikke valgt at trykke de danske Muhammed-tegninger, hvorfor han også beskyldes for at være dobbeltmoralsk.

I en kronik har Ola Sigvardsson forsvaret sig med, at en offentliggørelse af Muhammed-tegningerne er en decideret krænkelse for muslimer og at det ikke mindst er forbudt i den islamske tro at afbillede profeten. Ifølge nt.se mener chefredaktøren til gengæld, at offentliggørelsen af Jesus-tegningen kan retfærdiggøres på grund af nyhedens interesse om kommunens censur, som han derfor vægter højere.

Alle mordtruslerne mod Ola Sigvardsson er blevet anmeldt til politiet. Om punkfestivalen får flere eller færre besøgende efter den omstridte plakat vides ikke, men den finder stadig sted den 21. marts.

I april sidste år blev en fremvisning af en chokolade-skulptur af Jesus i et galleri på Manhatten aflyst efter hadebreve mordtrusler.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind