Annonce:
Annonce:

Muslimer: Kampen er tilspidset

Omkring 1000 demonstranter fra den yderligtgående organisation Hizb-ut-tahrir er samlet på gaden i protest mod de 'hadefulde tegninger af Muhammed'

omkring 1000 mennesker er samlet på Sankt Hans Torv for at demonstrere mod de genoptrykte Muhammed-tegninger.(Foto: Kristian Linnemann)
omkring 1000 mennesker er samlet på Sankt Hans Torv for at demonstrere mod de genoptrykte Muhammed-tegninger.(Foto: Kristian Linnemann)
Annonce:
Følg Samfund

Mens tusindvis af Hamas-tilhængere i øjeblikket demonstrerer i Gaza mod de omstridte Muhammedtegninger i de danske medier, og dannebrog brændes af i Pakistan, har en større gruppe muslimer samlet sig i København for at slutte sig til den internationale protest mod genoptrykningen af de tolv Muhammed-karikaturer.

Med bannere og slagord som 'Gud er størst' og 'Vores profet Muhammed er elsket', samledes en menneskemængde på omkring1000 personer sig klokken 15 ved Nørrebro Station for at påbegynde protestmarchen.

Demonstrationen er arrangeret af den yderligtgående organisation Hizb-ut-tahrir, som ønsker at vise deres utilfredshed med, hvad de kalder 'De hadefulde krænkelser af Profeten Muhammad'.

Annonce:

Forsamlingen gik ad Nørrebrogade, med mændende i første række og kvinderne bagerst, til bestemmelsesstedet Sankt Hans Torv på Nørrebro. Her er der forberedt flere taler, der i følge organisationen selv, 'definerer motiverne bag denne Islamfjendske politik og fastlægger standpunktet som Islam påkræver.' Og selvom stemningen fortsat er fredelig, er budskabet dog ikke til at tage fejl af:

Kampen er tilspidset
'Kære muslimer. Endnu engang har utallige danske medier udvist had og latterliggørelse overfor vores profet. Med de her fornærmelser vil vi igen gå til angreb for Islam. Sidst skulle vi lægge tegningerne bag os, men nu fortsætter de med at krænke os. Lad være med at glemme, hvem der startede den her sag. Vi har ikke glemt, at den danske regering stod bag tegningerne. Vi har ikke glemt, at statsministeren opfordrede til angreb på Koranen, og at kulturministeren opfordrede til at trykke de her tegninger. Vores regenter har vist, at de er en flok kujoner, der ingen ære har. Regeringen har vist, at de vil stå bag de her krænkelser uden at tænke på omkostningerne, lød det for kort tid siden fra demonstrationens første taler Khalid Amin, medlem af Hizb-ut-tahrir.

Annonce:

Ekstra Bladets udsendte på gaden melder, at forsamlingen er rolig - med mændende i første række og kvinderne bagerst.

'Kampen er blevet tilspidset. Tiden er en anden... Mange stiller sig selv spørgsmålet; hvorfor? Hvorfor igen? Folk har svært ved at forstå, at et samfund vil opføre sig barnligt bare for at provokere. Derfor er vi samlet i dag. For at erklære ytringsfriheden et forbandet instrument i politikernes hænder. Vi har ikke glemt. Vi vil aldrig glemme', fortsatte det fra talerstolen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: