Trusler lukker dansk udstilling

Dansk kunstudstilling i Berlin lukket efter trusler fra muslimer, der føler sig krænket over en plakat med kabaen, den islamiske centralhelligdom i Mekka

En udstilling i Berlin med satirisk-politiske karikaturtegninger og plakater lavet af den danske kunstnergruppe Surrend er blevet lukket af sikkerhedsgrunde. Det oplyste de tyske myndigheder torsdag.

Ifølge Kunstforeningen Tiergarten forårsagede 'opbragte muslimer' tirsdag forstyrrelser på udstillingen, hvor de krævede, at en af de 21 plakater blev fjernet.

- Dette blev fulgt op af konkrete trusler om vold, hvis dette ikke skete, oplyser kunstforeningen.

Genstanden for vreden er en plakat, der viser kabaen, den hellige sten i Mekka. Plakaten har inskriptionen 'Dumme Sten'. I udstillingen findes også en plakat med en mand, der bærer en typisk jødisk hovedbeklædning. Den har inskriptionen 'Dumme Hue'.

Udstillingen blev åbnet fredag af formanden for Berlins Kunstakademi, Klaus Staeck. Han betegner truslen mod den danske udstilling som 'fuldstændig uacceptabel'.

- Muslimer i Europa må acceptere, at de ikke kan censurere en kunstudstilling i et galleri, siger Kunstforeningen Tiergarten i en pressemeddelelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer