Dannebrog brændt af igen

Den muslimske verden er så småt begyndt at reagere på, at danske aviser har genoptrykt Muhammed-tegningerne. Ambassaderne bevogtes

Scener som denne - fra 2005 - kan igen opleves rundt omkring i den muslimske verden. (Foto: AP)
Scener som denne - fra 2005 - kan igen opleves rundt omkring i den muslimske verden. (Foto: AP)

To gange indenfor det sidste døgn er Dannebrog blevet brændt af af vrede muslimer i protest over, at flere danske medier - herunder nærværende - har publiceret Muhammed-tegningerne igen.

En af demonstrationerne fandt sted i Multan, den største by i Pakistans Punjab-provins. Deltagere brændte dannebrog af, og råbte 'Død over tegneren'.

Det samme skete i går i byen Karachi.

Omkring 200 studerende gennemførte fredag en fredelig demonstration i den pakistanske hovedstad, Islamabad, imod den nye offentliggørelse i danske aviser af en Muhammed-tegning, rapporterer nyhedsbureauet AP.

Vi fordømmer jer
Demonstranterne råbte blandt andet 'Vi fordømmer bespottelsen af Muhammed' på massemødet uden for et islamisk universitet. De forlangte, at den pakistanske regering udviser den danske ambassadør.

I går protesterede såvel Irans som Pakistans regering over tegningerne, og Kuwaits regering overvejer sin position. Det Kuwaitiske parlamentsmedlem Waleel al-Tabtabei var dog ikke i tvivl om sin holdning, da han fra talerstolen proklamerede, at 'de danske ministre er sønner af hunde'.

Formanden for forsamlingen irettesatte dog den ophidsede al-Tabtabei og forlangte, at hans udtalelse skulle slettes af det officielle referat.

Den palæstinensiske organisation Hamas har forlangt en undskyldning fra den danske regering.

Ambassaderne i den arabiske verden er blevet sat under skærpet bevogtning i håbet om at undgå afbrændinger og hærværk i stil med det, verden var vidner til for to år siden.

Demonstration på Nørrebro
I Danmark afholder den yderligtgående muslimske organisation Hizb-ut-Tahrir demonstration i dag mod de 'hadefulde krænkelser af Profeten Muhammed'.
Medlemmer og symatisører mødes klokken 15 på Nørrebro Station og går i optog til Sankt Hans Torv, hvor demonstrationen efter planen slutter klokken 17.