Annonce:
Annonce:

Muslimer advarer om ballade

Islamisk Trossamfund advarer om, at der kan blive ballade, hvis de to tunesere, der i går blev anholdt af PET, bliver udvist uden retssag

Annonce:
Følg Samfund

- Det Islamiske Trossamfund har arbejdet hårdt for at begrænse enhver form for uovervejet handling i Danmark under selve JP-krisen. Vi har været i stand til at udøve en vis form for kontrol. Vi er bange for at vi kommer til at miste den kontrol, hvis ikke denne form for undertrykkende handlinger stopper.

Sådan lyder advarslen fra foreningen Islamisk Trossamfund til danskerne i en pressemeddelelse her til formiddag.

Foreningen er stærkt oprørt over udviklingen i sagen om de tre mænd, der i går blev anholdt. Mistænkt for at have planlagt at myrde Jyllands Postens tegner Kurt Wetsrgaard.

Annonce:

Det viste sig hurtigt, at PET ikke havde beviser, der var stærke nok til holde i en domstol. Faktisk opgav efterretningstjenesten helt at få de tre mænd fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Derfor er en mand af marrokansk afstamning, men med dansk statsborgerskab blevet løsladt efter endt afhøring.

Alligvel tilbageholdes de to andre anholdte i sagen, der begge har tunesisk statsborgerskab i henhold til terror-lovgivningen, og begge står til udvisning af Danmark uden retssag, fordi PET skønner, at de er 'til fare for Danmark'.

Det falder I den grad Islamisk Trossamfund for brystet.

- De juridiske dommere og dermed demokratiets dømmende magt er sat ud af spil ved hjælp af den såkaldte terrorlov. Hvad der i denne henseende er endnu mere bekymrende er, at man gør det for at bekæmpe radikaliseringen. Når sådan en åbenlys uretfærdighed sker, så vil det give grobund for radikalisering, forudser foreningen.

At flere danske medier i dag har valgt at genoptrykke de 12 muhammed-tegninger falder mildt sagt heller god jord.

Annonce:

- Vi kan undre os over, at medierne, til trods for at der ingen sag er, stadig vælger at trykke tegninger. Det Islamiske Trossamfund er ikke imod ytringsfrihed, men vi er meget imod forsætlig undertrykkelse af det muslimske mindretal i Danmark.

Foreningen holder pressemøde senere i dag...

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: