Svenskere vil arbejde i Danmark

På bare ét år er antallet af svenskere på det danske arbejdsmarked næsten fordoblet. Men nu har det også toppet, vurderer analytikere

Svenskerne kommer. 2007 var året, hvor flest svenskere kom til Danmark for at arbejde. 6667 svenskere krydsede sundet i år for at tjene penge hos en dansk arbejdsgiver, viser beregninger fra Øresundsinstituttet. Det er næsten en fordobling i forhold til 2006 og mere end de to foregående år tilsammen.

Nu har det toppet, så danskerne får i de kommende år knap så mange svenske kolleger, vurderer Niels Paarup-Petersen, analytiker ved Øresundsinstituttet.

- Vi forventer en lavere svensk tilgang til det danske arbejdsmarked i 2008. Den danske konjunktur afmattes under 2008, og en del af Danmarks arbejdskraftsunderskud er nu blevet dækket. Samtidigt bliver det skånske arbejdsmarked stadig stærkere. Det betyder, at det bliver sværere at overbevise svenske arbejdstagere om, at de skal vælge en længere pendlingsafstand til Danmark frem for at arbejde lokalt, siger Niels Paarup-Petersen.

I 2007 kom 6667 svenskere til Danmark, mens tallet var 3484 året før og 1391 i 2005.

0 kommentarer
Vis kommentarer