16 druknet i færgeulykke på Nilen

Mindst 16 personer, heraf seks børn, omkom lørdag da en minibus kørte ud over rælingen på en færge og ned i Nilen

16 personer blev dræbt - heraf seks børn - da en minibus kørte i Nilen. Her bliver en af de druknede sejlet i land. (Foto: AP)
16 personer blev dræbt - heraf seks børn - da en minibus kørte i Nilen. Her bliver en af de druknede sejlet i land. (Foto: AP)

Ulykken skete lørdag ud for byen Minya, der ligger 250 kilometer syd for hovedstaden Kairo, da en minibus, der var kørt ombord på en færge, pludselig rullede ud over kanten og forsvandt i Nilen.

Angiveligt havde chaufføren ikke trukket bremserne godt nok, hvilket fik bilen til at køre. Mindst 16 personer, heraf seks børn, omkom ved ulykken. Flere af de omkomne blev fanget i minibussen og kunne ikke komme fri under vandet, skriver BBC.

Flere af de omkomne tilhørte den samme familie, der eftersigende var på vej tilbage til Kairo efter at have fejret Eid al-Adha-højtiden i en by i nærheden af Minya.

Chaufføren overgav sig selv til politiet efter den tragiske ulykke - formodentligt fordi han i frygtede overfald fra de pårørende til de afdøde.

Færge- og andre transportulykker er velkendt i Egyten. I oktober døde 13 personer, da gåbroen til en færge kollapsede. I februar 2006 sank en færge i Det Røde Hav, hvor omkring 1000 personer omkom.

1 af 3 Redningsarbejdere kæmper med få de omkomne på land. (Foto: AP)
2 af 3 Minibussen kørte ud over kanten på færge, der højst sandsynligt har været overfyldt. (Foto: AP)
3 af 3 16 personer blev dræbt - heraf seks børn - da en minibus kørte i Nilen. Her bliver en af de druknede sejlet i land. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer