Annonce:
Annonce:

Hjælp mig med at dø

Hun lider ubærligt døgnet rundt: Gerda Sørensens eneste juleønske er at forlade denne verden, men ingen vil hjælpe

63-årige Gerda Sørensen venter på, at hendes krop giver op. Selv er hun for længst ophørt med at leve. (Foto: Ernst van Norde)
63-årige Gerda Sørensen venter på, at hendes krop giver op. Selv er hun for længst ophørt med at leve. (Foto: Ernst van Norde)
Annonce:
Følg Samfund

– Vil I ikke nok hjælpe mig med at dø?

63-årige Gerda Sørensen har sendt en gribende appel til statsministeren og en række af landets politikere, hvor hun fortæller om sine lidelser som døende af uhelbredelig kræft. I sit personlige brev beder hun indtrængende politikerne om hjælp til at arbejde på en lovændring, så hun kan få hjælp til at afkorte den sidste tid, så det bliver en værdig afslutning.

Annonce:

Men selv om de fik brevet i foråret har hverken Helle Thorning-Schmidt eller Villy Søvndal valgt at afsætte tid til at give den syge kvinde et svar. Og Anders Fogh Rasmussens ministersekretær nøjes med at konstatere, at han har ’orienteret statsministeren og har sendt brevet videre til Indenrigs- og Sundhedsministeriet’.

Lone Dybkjær (R) og Pia Kjærsgaard (DF) er blandt de få, der har svaret.

– Jeg respekterer et svar, selv om det ikke kan hjælpe mig. Men intet svar havde jeg nok ikke forventet, når jeg ved, at der er rigtig mange mennesker i Danmark, der ønsker, at vi får indført en eller anden form for aktiv dødshjælp, siger Gerda Sørensen, der bl.a. har skrevet til politikerne, at:

’Hver dag føles som tortur. Jeg får at vide, at jeg bare kan begå selvmord, men jeg har ikke modet til det. Hjælp mig med at få lavet en lov, der kommer de allermest svage i samfundet til gode’.

Gerda Sørensen er godt klar over, at en lovgivning aldrig når at komme hende selv til gode. Men inderst inde ønsker hun, at nogle vil starte en hjemmeside eller en indsamling af underskrifter, så hun kan få dispensation til dødshjælp.

– Men uanset om det kommer mig til gode, så for menneskehedens skyld: Giv os, der lider så meget, retten til at bestemme over vores eget liv. Tak, siger hun.

Læs hele Gerda Sørensens gribende historie i Ekstra Bladet i dag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: