Kviksølv gør ikke tandplejere syge

Der er ingen dokumentation for, at kviksølv i lave doser skader tandplejeres helbred. En ny udredning frikender indtil videre tandmaterialet

Kviksølv i lave doser frikendes indtil videre for at gøre tandplejere syge. En udredning fra Arbejdsskadestyrelsen konkluderer, at der ikke findes en sammenhæng mellem udsættelsen for kviksølv og udviklingen af forskellige sygdomme og gener. Tidligere har en norsk undersøgelse ellers vist, at selv små mængder kan være årsag til sygdomme hos tandplejere, ligesom kviksølv kan skade fostre.

Det var den norske undersøgelse, der i 2006 fik Arbejdsskadestyrelsen til at iværksætte en handlingsplan og en række undersøgelser, der skal vise, om kviksølv kan skade helbredet. Den netop offentliggjorte er nummer to og følges op af en registerundersøgelse i 2008.

Omkring 900 klinikassistenter har anmeldt forskellige symptomer som en arbejdsskade, men Arbejdsskadestyrelsen har indtil videre kun anerkendt kviksølvsygdomme, hvis man har været udsat for en meget stor dosis kviksølv dagligt i længere tid.

0 kommentarer
Vis kommentarer