Buschauffører kræver mere sikkerhed

Der skal to ansatte på hver bus i risiko-områder i det vestlige Århus efter nye overfald, kræver fagforeninger og appelerer til borgmester

Busserne i Århus skal bemandes med to ansatte, kræver fagforeninger efter nye overfald. (Foto: Toke Hage)
Busserne i Århus skal bemandes med to ansatte, kræver fagforeninger efter nye overfald. (Foto: Toke Hage)

Efter to overfald på en chauffør og en kontrollør rejser to fagforeninger krav om, at Midttrafik øjeblikkeligt beskytter de ansatte i busserne.

Forrige søndag blev en chauffør stukket ned med kniv ved en endestation i Hasselager, og kun en tyk tegnebog reddede hans liv. Og i søndags blev en billetkontrollør overfaldet uden for sit hjem i Skanderborg.

I begge tilfælde mener fagforeningerne 3F og FOA, at overfaldene var hævnakter fra passagerer, der var vrede over at blive kontrolleret og smidt ud af bussen.

Nu skal Midttrafik sørge for, at busserne på udvalgte ruter i det vestlige Århus, altid er bemandet med to ansatte, kræver de to fagforeninger.

Buskontrollørerne skal også holde inde med at kontrollere billetter, hvis kontrollørerne føler sig det mindste truet, mener fagforeningerne.

Desuden opfordrer de borgmesteren i Århus, Nicolai Wammen til at gå i spidsen for en task force - et udrykningshold, der skal undersøge forbedringer af sikkerheden for buschauffører, oplyser P4 Østjylland.

0 kommentarer
Vis kommentarer