9-årige matadorer dræber tyrekalve

I Mexico breder en ny trend sig, hvor børn helt ned til ni år er i arenaen som tyrefægtere. I spanien er det ulovligt for børn at kæmpe mod tyrene.

Børne-matadorer trækker publikum til i massevis i arenaerne i Mexico. I spanien er det ulovligt at lade børn kæmpe mod de store dyr, men i Mexico er det blevet populært.

Det vides endnu ikke, hvor mange børn, der kan skrive tyrefægter på visitkortet i Mexico, eftersom landet ikke har nogen regler angående matadorens alder.

Organisationen for tyrefægtning i landet mener dog, at der bliver taget højde for mini-matadorenes erfaring ved, at man lader dem kæmpe med tyrekalve på blot et år. Men til trods for både tyren og drengens alder, ender kampen ligesom en traditionel tyrefægter kamp med, at kalven på blodig manér må lade livet.

Spanske børn tager til Mexico
Eftersom det er ulovligt for børn under 16 at kæmpe mod tyrene i Spanien, tager mange afsted til Mexico for at starte karrieren som tyrefægter. Det gjorde den 14-årige Jairo Miguel, der i april var tæt på at miste livet i kampen mod en næsten 500 kilo tung tyr, der punkterede hans lunge og var tæt på at ramme hjertet.

Alligevel har Jairo Miguel ikke nogen planer om at stoppe karrieren.

- Jeg har aldrig overvejet at stoppe. Jeg har brugt hele mit liv på det her, og det er det, jeg elsker, siger han til San Francisco Chronicle.

Følger fars fodspor
Den blot ni-årige Michelito Lagravere Peniche har ligeledes kæmpet i arenaen. Han er dog sluppet uskadt fra kampene ind til videre, og han frygter ikke at blive dræbt af en tyr.

- De, der kan finde ud af at tyrefægte, er ikke bange. Jeg er helt rolig, siger Michelito Lagravere Peniche.

1 af 3 Små drenge ned til ni år drømmer om livet som matador og starter derfor den livsfarlige karriere tidligt. (Foto: AP)
2 af 3 I spanien er det ulovligt for drenge under ni år at deltage i tyrefægtning. Derfor valfarter de unge drenge til Mexico, der ikke har nogen lovgivning på området, og som spinder guld på de unge drenges kampe med tyrne. (Foto: AP)
3 af 3 Ni-årige Rafita Mirabel i kamp mod en et-årig tyrekalv i Mexico. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer