Dansker frikendt for medlidenhedsdrab

Fransk domstol frikender 37-årig danske Morten Bjørn Jensen for drab på sin kræftsyge kone

- Jeg er så glad. Jeg begik ingen forbrydelse. Det var en handling begået af kærlighed, sagde Morten Bjørn Jensen efter frifindelsen.
- Jeg er så glad. Jeg begik ingen forbrydelse. Det var en handling begået af kærlighed, sagde Morten Bjørn Jensen efter frifindelsen.

Den 37-årige danske pressefotograf Morten Bjørn Jensen er blevet frikendt af en domstol i Angers i det vestlige Frankrig, hvor han var anklaget for mord på sin 29-årige, kræftsyge hustru, Emmanuelle.

Frifindelsen kom onsdag, da en jury sagde, at Morten Bjørn Jensen ikke skal straffes, da der var tale om medlidenhedsdrab, rapporterer det franske nyhedsbureau AFP

- Jeg er så glad. Jeg begik ingen forbrydelse. Det var en handling begået af kærlighed, sagde Morten Bjørn Jensen.

Emmanuelle fik kræft i år 2000, og da det blev januar 2003, havde sygdommen bredt sig til hele hendes krop. Lægerne sagde, at hun kun havde få dage tilbage at leve i. Hun havde store smerter, gik ind og ud af koma, og juryen fik at vide, at den syge kvinde havde fortalt sin søster, at hun ønskede at dø.

Den 11. januar 2003 spredte Morten Bjørn Jensen roser over hendes seng og gav hende en stor dosis morfin, der tog livet af hende.

Emmanuelles familie støttede ham under hele retssagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere