To pyramide-bosser anholdt

Top-folk i 'Choice Consulting' har fået ransaget deres bopæl og er blevet sigtet efter den nye pyramidespilslov

To topfolk i firmaet 'Choice Consulting', som politiet anser for at være et typisk pyramideselskab, blev i går anholdt og fik deres private bopæl ransaget.

Det oplyser chefen for Københavns Politis bedrageriafdeling, kriminalinspektør Ole Wagner over for Ekstra Bladet.

- De to er efter endt afhøring løsladt igen, men de er begge sigtede efter den nye pyramidespilslov. Desuden konfiskerede vi på den enes bopæl forskelligt regnskabsmateriale, som ser lovende ud, oplyser Wagner.

De to blev anholdt henholdsvis i Vejle og København i en koordineret landsaktion, som også involverede politi fra Nykøbing Falster.

Aktionen fandt sted på baggrund af 12 anmeldelser fra unge mennesker, som føler sig bedraget af folkene bag 'Choice Consulting'.

- Anmelderne har typisk betalt 19.900 kroner for at deltage i forretningen

'Choice Consulting'. Firmaet hævder at sælge sex-piller, kaldet 'Natural Sex', men det er vores klare opfattelse, af det hele reelt kun drejer sig om hvervning af nye medlemmer. Bagmændene scorer nemlig penge, hver gang 'Choice Consulting' får et nyt medlem. Akkurat som vi kender det fra tidligere pyramidespil, oplyser Wagner.

Gammel kending
Ekstra Bladet erfarer, at politiet i går - uden held - jagtede den gamle kending blandt pyramidehajer, René Gessner Petersen.

I går fandt politiet ifølge Ekstra Bladets oplysninger alene frem til Gessners hidtidige adresse i nærheden af Nykøbing Falster, men Gessner er tilsyneladende i mellemtiden flyttet til en endnu ukendt adresse.

Gessner Petersen spillede en ledende rolle i pyramidespil som Scan Connection, Noble House, Noble Future og Succes.

Gessner blev dømt for sin rolle som ledende pyramidehaj i flere af disse spil ved byretten i Odense i 1998. Han blev dog siden - sammen med blandt andet pyramidebossen David Volkersen - frikendt ved Vestre Landsret, fordi den daværende lovgivning slet ikke havde taget højde for fænomenet pyramidespil.

Frifindelsen forargede tusindvis af ofre og deres pårørende. Derfor ændrede Folketinget sidste år loven, sådan at pyramidehajer i dag meget lettere kan dømmes.

Tilmed risikerer pyramidehajer i dag som noget nyt op til to års fængsel foruden konfiskation af gevinsten ved pyramide-aktiviteterne.

- Vi er overbeviste om, at mange flere end de tolv, der indtil nu har anmeldt folkene bag 'Choise Consulting', er blevet snydt af pyramidehajerne. Vi håber derfor på endnu flere anmeldelser, understreger kriminalinspektør Ole Wagner.

Eskesen
Blandt de to anholdte, men senere løsladte i gårsdagens politiaktion menes at være marketingdirektør i 'Choice Consulting' René Eskesen, som netop overvejende holder til i Vejle. Men det ville kriminalinspektør Ole Wagner i går hverken af- eller bekræfte.

René Eskesen hævdede i juli sidste år over for Ekstra Bladet, at 'Choice Consulting' ikke er noget pyramideselskab.

- Vi kender da udmærket den nye lov, som Folketinget har vedtaget, men den har intet med os at gøre. Vi kører helt og holdent efter franchise-konceptet. Og det er som bekendt fuldt lovligt, hævdede Eskesen dengang.
0 kommentarer
Vis kommentarer