Putin som bøsse-idol

Da præsident Putin forleden smed trøjen til ære for fotografen gik billederne verden rundt, og i Rusland er han nu blevet bøssernes nye ikon

Billederne af den russiske præsident på fisketur i bar overkrop har gjort ham til et kæmpe idol blandt bøsserne i Rusland. (Foto: AP)
Billederne af den russiske præsident på fisketur i bar overkrop har gjort ham til et kæmpe idol blandt bøsserne i Rusland. (Foto: AP)

Den russiske præsidents ferie med Prince Albert af Monaco har skabt mere røre, end han just kunne have forudset.

Billeder af den russiske leder på fisketur i bar overkrop blev i går bragt i avisen Komsomolskaya Pravda med overskriften 'Bliv som Putin'. Artiklen handlede om, hvordan man skulle træne, hvis man ville have en overkrop som præsidenten.

Avisen kunne fortælle, hvordan kvinder havde haft travlt med at kommentere præsidentens krop på avisens hjemmeside. Men det var ikke kun kvinderne, der har haft travlt med at dele komplimenter om Putin. I de russiske bøsse-chatrooms har der været særdeles stor opmærksomhed omkring billeder af præsidenten.

Nogle mener, at Putin ved at optræde med nøgen overkrop, forsøger at skabe mere tolerance omkring homosexualitet i Rusland, hvor de fleste bøsser og lesbiske er tvunget til at holde deres seksualitet hemmelig.

Det er særligt et af billederne, der har skabt grobund for bøsse-debatten. Her rider han nemlig på en hest, og det er blevet sammenlignet med den amerikanske film 'Brokeback Mountain', der handler om to bøsse-cowboys.