84-årig krigsveteran vinder lotto-milliard

James Wilson var med til de allieredes landgang i Frankrig i 1944. Nu har den 84-årige amerikaner vundet den 10. største lottogevinst nogensinde

En 84-årig veteran fra Anden Verdenskrig stod mandag frem som den lykkelige vinder af 1,5 milliarder kroner (254 millioner dollar) i det amerikanske powerball-lotteri.

James Wilson fra St. Louis, Missouri, købte i sidste uge for fem dollar en kvikkupon med de magiske cifre 9-19-29-42-53 - samt powerball-nummer 17.

- Jeg er fuldstændig paf. Jeg kunne ikke tro det, og det kan jeg stadig ikke, siger den pensionerede elektriker, der under Anden Verdenskrig gjorde tjeneste som faldskærmssoldat i Afrika, Italien og Frankrig.

En dollar for en anpart
James og Shirley Wilson og deres tre sønner har i årevis spillet lotto med en aftale om, at de skulle dele en eventuel gevinst i fem lige store dele.

- Vi køber alle tre lottokuponer hver uge, men mor og far spiller kun, når jackpotten er rigtig høj, siger den 53-årige søn Terril Wilson til lokalavisen St. Louis Post Dispatch.

- Jeg tror, at det var den første kupon, far har købt i seks måneder. Denne kupon koster os en dollar hver, men det betaler vi gerne, siger han.