Nazister tog fejl af dato

Nazi-Jonni med følge smidt ud af rådhuset af Brøndby-borgmester

Jonni Hansen havde ikke styr på datoerne og kom en uge for sent med sin protest-aktion. (Foto: Ole Steen)
Jonni Hansen havde ikke styr på datoerne og kom en uge for sent med sin protest-aktion. (Foto: Ole Steen)
En
flok nazister med Jonni Hansen i spidsen mødte onsdag aften op på Brøndby Rådhus bevæbnet med hagekors-prydet propaganda-materiale.

Nu skulle de dæleme til byrådsmøde for at protestere imod planen om at sælge jord til en muslimsk gravplads i Brøndby.

Protesten faldt dog noget til jorden. For nazisterne kom en uge for sent. Beslutningen om jordsalget blev nemlig truffet på et lukket byrådsmøde for en uge siden -hvilket nazisterne let kunne have tjekket på kommunens hjemmeside.

Kjeld i aktion
Men det vidste nazi-fører Hansen og hans følgesvende ikke, da de onsdag tog turen fra Greve til Brøndby og stod parate foran byrådssalen, da mødet skulle begynde. Selv om de havde ladet skråremme og armbind blive hjemme, var ingen i tvivl om, hvem de var.

Og borgmester Kjeld Rasmussen (S) var heller ikke i tvivl om, hvordan nazi-flokken skulle behandles og gik dem straks i møde:

- I kan godt skrubbe af!

- Vi vil ikke ha' jer stående her med jeres nazi-svineri, meddelte borgmesteren Jonni Hansen, der var flankeret af seks kronragede kumpaner.

- Hvis man siger noget med tilpas autoritet, så virker det, selv på sådan nogle, klukler borgmesteren, da han genfortæller historien til Ekstra Bladet.

Nazi-svin
Nazisterne forlod artigt hans rådhus, men efterlod deres flyveblade med hagekors i byrådsmedlemmernes vinduesviskere på parkeringspladsen.

- Jeg sagde til dem, at de lige så godt kunne skrubbe af, for de var en uge for sent på den, og der var ingen grund til, at de sad med til hele mødet, når det slet ikke skulle diskuteres, fortæller Kjeld Rasmussen og indrømmer, at han også talte meget direkte til nazi-leder Jonni Hansen:

- Dig, dit nazi-svin, du kan godt smutte hjem til Greve og gemme dig bag dit grimme plankeværk - og du skal være glad for, at jeg ikke mødte dig i den sidste del af besættelsen. Så havde jeg sgu nok skudt dig, sagde jeg til ham, refererer den 77-årige borgmester ikke uden stolthed.

- Der har aldrig været et hagekors på Brøndby Rådhus og det kommer der heller aldrig. Han kan skrige, hvad han vil i sin radio, men vi vil ikke have dem her.

Trusler
Tidligere på ugen havde en række byrødder modtaget et trusselsbrev i forbindelse med gravplads-debatten - men også det kom efter, at beslutningen var truffet.

Alle undtagen Dansk Folkeparti stemte for forslaget om, at muslimerne kan købe jorden til gravpladsen for godt tre millioner kroner.
1 af 2 - For år tilbage blev jeg kaldt racist, da vi diskuterede antallet af indvandrere i kommunen, nu bliver jeg truet som muslimernes beskytter - det er da lidt sjovt, siger Brøndbys socialdemokratiske borgmester Kjeld Rasmussen, der uden vaklen smed nazisterne ud af sit rådhus (Foto: Thomas Wilmann)
2 af 2 Jonni Hansen havde ikke styr på datoerne og kom en uge for sent med sin protest-aktion. (Foto: Ole Steen)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen