Betjente kaldte mig abekat

Chokeret tyrker blev kaldt både perker, svindler og abekat af politiet på en telefonsvarer. HØR LYDKLIP HER

Tunchan Turan har mistet troen på politiet efter den verbale overfusning på sin telefonsvarer. Og af frygt for yderligere chikane fra politiet ønsker han derfor ikke at få sit ansigt i avisen. (Foto: Jan Sommer)
Tunchan Turan har mistet troen på politiet efter den verbale overfusning på sin telefonsvarer. Og af frygt for yderligere chikane fra politiet ønsker han derfor ikke at få sit ansigt i avisen. (Foto: Jan Sommer)
Racistisk tilsvining af værste skuffe var ikke lige det, Tunchan Turan regnede med at høre fra dansk politi.

Ikke desto mindre blev han kaldt både perker, abekat og svindler, da et par betjente fra politiet i Glostrup kom til at tale over sig på Turans telefonsvarer. Betjentene glemte nemlig at afbryde telefonsamtalen, efter at den ’officielle’ besked var blevet lagt på svareren.

– Jeg følte mig virkelig svigtet og meget dårligt tilpas efter at have aflyttet min telefonsvarer. Jeg regnede ikke med, at politifolk talte så grimt om deres medborgere, lyder det fra en krænket Tunchan Turan dagen efter den grimme episode.

Banalt uheld
Søndag lånte han sin bil til sin svoger, som efter et besøg på sygehuset i Glostrup kom til at forårsage et lille og banalt trafikuheld, da han kørte ind i siden på en ældre mand.

Ingen af de to involverede kom til skade. Svogeren påtog sig skylden, og telefonnumre blev udvekslet i mindelighed, uden at politiets tilstedeværelse var påkrævet.

Det viste sig dog, at det kun var svogeren, der havde udvekslet telefonnummer. Den ældre mand havde i stedet givet sit kørekortnummer. Og derfor henvendte Turan sig til politiet for at spørge, om de ville udlevere telefonnummeret på manden.

Perker og svindler
Men da politiet ringede tilbage på forespørgslen, var Turan ikke i nærheden af telefonen. Og det var nu, at samtalen mellem de to betjente blev styg.

Mens telefonsvareren kørte, diskuterede to betjente højlydt sagen.

Turan beskyldtes af de to politifolk for at ville snyde den ældre mand. Selv om det undervejs gik op for dem, at Turan faktisk allerede havde meldt sagen til forsikringsselskabet, fortsatte de to betjente med at betvivle hans ærlighed, mens de kaldte Turan for perker og abekat.

På trods af at den ene betjent allerede havde tjekket, om Turan stod i kriminalregistret, skulle den anden også lige tjekke, om det nu også var sandt.

– Jeg blev virkeligt ked af det. Jeg føler mig mere dansk af sind end tyrkisk. Det er jo her, jeg lever, og det er også her, jeg regner med at dø engang, forklarer 38-årige Tunchan Turan, der kom til Danmark med sine forældre i 1974.

Han tilføjer, at han i øvrigt aldrig har været på bistandshjælp, og at han har arbejdet, siden han gik ud af skolen.