Kurdisk pige stenet til døde

Hundredvis af mænd deltog i æresdrab på 17-årig kvinde, der blevet stenet i kurdisk landsby. Advarsel: Stærkt ubehagelige billeder

En 17-årig kurdisk pige er blevet stenet til døde i en landsby nær Mosul i det nordlige Irak, fordi hun var forelsket i en jævnaldrende mand med en anden religiøs baggrund.

Du'a Khalil Aswad, der tilhører en religiøs gruppe kaldet Yezidi, blev trukket uden for af otte-ni mandlige familiemedlemmer, der begyndte at kaste sten på pigen.

En video på Internettet viser, hvordan flere hundrede mænd stimlede sammen om pigen og deltog i den modbydelige henrettelse.

Kæmpede for sit liv
Blødende og grædende kæmpede Aswad længe en desperat kamp for sit liv, mens stenene hagler ned over hendes krop og hoved.

Først efter 30 minutters stening dør hun omsider - til forsamlingens højlydte glæde.

- Drabet på denne unge pige er utroligt afskyeligt, og hendes drabsmænd bør bringes for en domstol, siger Kate Allen, direktør for den britiske afdeling af Amnesty International.

Frygt for kvinders fremtid
- Medmindre myndighederne reagerer på denne og andre forbrydelser af samme karakter, har vi grund til at frygte for kvindernes fremtid i Irak, siger Allen til den britiske avis Daily Mail.

Drabet på Aswad, der mod familiens ønske var blevet gift med en ung sunni-muslim, fandt sted i sidste måned i byen Bashika nær Mosul. Men videoen dukkede først op på internettet i denne uge, oplyser Daily Mail.