Annonce:
Annonce:

Chesnut-sagen må genoptages

Politikere vil have undersøgt fejl og påstået inhabilitet i sag om børnebortførelse

Annonce:
Følg Samfund
Mens Kirsten Chesnut på 141. døgn sultestrejker foran Christiansborg, er der nu ved at komme røre om hendes sag inde på borgen. Chesnut blev fejlagtigt dømt for børnebortførelse ved retten i Aalborg i 1998, og har siden forgæves forsøgt at få sin sag genoptaget.

- Jeg vil forelægge sagen på Dansk Folkepartis gruppemøde i dag og støtte, at den undersøges på ny. Som jeg ser det, er der sket en fejl, og det kan ikke være myndighedernes opgave at dække over fejl, men at se på, hvad der er ret, og hvad der gavner den enkelte borger. Derfor må sagen tages op på ny, siger Søren Krarup (DF).

Også Gudrun Laub fra Venstre, der i det civile er vicepolitimester, mener, at der er begået fejl. Hun ønsker, at der foretages en uvildig undersøgelse.

Som Ekstra Bladet tidligere har dokumenteret, blev Kirsten Chesnut dømt på et juridisk uholdbart grundlag med fabrikerede beviser og ugyldige dokumenter, samt ensidige vidneudsagn fra hendes amerikanske eks-mand.

NYE DOKUMENTER
- Det er en tragisk sag, og derfor har jeg nu spurgt justitsminister Lene Espersen, om der har været inhabilitet i forhold til Civilretsdirektoratet, som forberedte sagen for retten i Aalborg, siger Anne Baastrup (SF), der er formand for Folketingets retsudvalg.

- Men det har pressen jo sådan set dokumenteret, at der var.

- Ja, det ved jeg, men jeg er nødt til at høre det fra ministeren.

- Hvad vil du ellers foretage dig?

- Jeg vil i dag holde møde med kolleger fra forskellige partier for at se, hvilke muligheder vi har.

- Ministeren har jo tidligere afvist at lave en uvildig undersøgelse - kan I ikke tvinge hende til det?

- Jo, og vi vil i dag overveje, om vi skal lave et beslutningsforslag, der pålægger ministeren det, siger Anne Baastrup. I lighed med de øvrige medlemmer af rets-udvalget har hun netop modtaget nye, hidtil hemmeligholdte dokumenter fra Civilretsdirektoratet - dokumenter, som beviser, at der var tale om en skueproces i retten i Aalborg.

Dokumenter, som afslører, at dommen mod Kirsten Chesnut for børnebortførelse reelt var truffet en uge før, dommeren afsagde sin kendelse.
Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: