TV-Byen og Radiohuset solgt for 790 mio. kr.

Bygningerne i TV-byen skal udstykkes og bygges om, og arealerne omkring skal bruges til nybyggeri

Sjælsø Gruppen og Ejendomsselskabet St. Frederikslund købte fredag TV-Byen og Radiohuset af Danmarks Radio. Prisen for DRs hidtidige domiciler: 790 millioner kroner.

I købet er der en række lejeaftaler mellem parterne, der betyder, at DR stille og roligt kan flytte ud i de nye lokaler i Ørestaden. Lokaler, der ventes at stå færdige i 2005. Det er samtidig købernes hensigt at gennemføre en række store projektudviklingsopgaver i TV-Byen i Gladsaxe og i Radiohuset på Rosenørns Allé i København i takt med, at DR flytter ud af de gamle lokaler og samles i et samlet multimediehus i Ørestaden.

Det er meningen, at de store uudnyttede arealer ved TV-Byen skal bruges til at opføre nybyggerier på i alt cirka 80.000 etagemeter. Derudover vil TV-Byens nye ejere ombygge og tilpasse de eksisterende bygninger på cirka 100.000 etagemeter til nye anvendelsesmuligheder.

Handlen er betinget af, at den gældende lokalplan vedrørende arealerne i TV-Byen ændres således, at området kan anvendes til andre formål, herunder kontor og servicevirksomhed.

TV-Byen skal udstykkes og bygges om, mens Radiohuset forventes solgt videre til en institutionel investor. I en del af købsaftalen er der en 5-årig lejekontrakt med DR suppleret med en efterfølgende langtidslejeaftale med Kulturministeriet. Når DR flytter fra Radiohuset, er det meningen, at bygningen skal renoveres og ombygges til brug for Musikkonservatoriet.
/ritzau/