Annonce:
Annonce:

Tvangsægteskab med djævle-uddrivelse

Præst: Faderhus-medlemmer bankes på plads med farlige seancer i dagevis

Ruth Evensen har magt til at bestemme, hvilke unge mænd og kvinder, der skal giftes. Hvis nogen modsætter sig, tages djævleuddrivelse i brug. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Ruth Evensen har magt til at bestemme, hvilke unge mænd og kvinder, der skal giftes. Hvis nogen modsætter sig, tages djævleuddrivelse i brug. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Annonce:
Følg Samfund

Udmattende og psykisk farlige seancer med djævleuddrivelse, som kan foregå uafbrudt i dagevis, er blandt de foretrukne metoder, når Faderhusets herskerinde, Ruth Evensen, påtvinger menighedens medlemmer sin vilje.

Annonce:

Eksempelvis, når hun bestemmer, hvem de unge kvinder og mænd, hun har i sin magt, skal gifte sig med.

Det fortæller sognepræst Niels Underbjerg fra Østerbro i København.

Besat af dæmoner
- Senest har jeg måttet følge en af de unge, som er brudt ud af Faderhuset, direkte til en psykiatrisk afdeling. Den pågældende var igennem tre døgn blevet udsat for massiv djævleuddrivelse, fordi han/hun nægtede at tage den partner, Ruth Evensen havde udset. I Ruth Evensens øjne kunne der ikke være andre årsager til modstanden, end at han/hun var blevet besat af dæmoner.

Niels Underbjerg har på vegne af Københavns Stift til opgave at holde øje med de nyreligiøse bevægelser i København, blandt andre Faderhuset, som han i lighed med mange andre teologer betragter som en af de mest ekstreme sekter i Danmark.

Annonce:

I årenes løb har han taget sig af hen ved 70 psykisk lemlæstede - ofte unge - mennesker, der har været på flugt fra Faderhuset.

Direkte på den lukkede
- Jeg har flere gange måttet tage hen på Hovedbanen for at samle Faderhus-medlemmer op, som var ved at flygte langt væk. Og nogle af dem, der er sluppet fra Faderhuset, har jeg måttet bringe direkte på en lukket psykiatrisk afdeling.

- Af alle overgreb er de religiøse de værste, man kan begå, fordi et troende menneskes religiøsitet styrer alt andet i den pågældendes liv.

Hidtil er sognepræsten ikke stødt på konkrete overgreb på legeme og sjæl, som er strafbare.

Minder om Tvind
- Massiv djævleuddrivelse indebærer selvfølgelig en grad af frihedsberøvelse og ulovlig tvang. Måske er der her en mulighed for at stoppe Faderhuset med loven i hånden. Men det kræver en anmeldelse fra ofrene, og det har de i reglen slet ikke kræfter til, når de er så langt ude.

Ekstra Bladet afslørede i går, at den million-formue, sekten har skrabet sammen, reelt ikke ejes og kontrolleres af Faderhuset, men af Ruth Evensen og hendes familie.

- I mine øjne minder Faderhusets økonomiske konstruktion om Tvind. Som et godkendt trossamfund nyder Faderhuset skattefrihed for gaver fra medlemmer og andre. Men hvis pengene ender med at være Evensen-familiens private formue, er det efter min vurdering ulovligt. Det må være værd at undersøge for skattemyndighederne, siger Niels Underbjerg.

Ifølge Ruth Evensens søn, Asbjørn Evensen, skyldes det en advokat-fejl, at Evensen-familien står som ejere af Faderhusets formue.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: