13-årig gidsel i rets-farce

Kirsten Chesnuts søn kan ikke blive hørt i forældremyndighedssag, der nu har kørt i fire år

Følg Samfund
Det kan synes så enkelt: Spørg dog drengen selv!

Spørg ham, hvordan hans liv er i USA. Hvordan hans dage er. Hvad han får tiden til at gå med. Hvem han kan betro sig til. Hvordan han trives i skolen. Spørg ham, hvordan han har det med, at han ikke har set sin biologiske mor i over fire år.

Spørg ham om hvad som helst. Men hør dog, hvad Christian, der nu er 13, selv har at sige om sit liv og sine tanker.
Det burde være det enkleste i verden, men er det langt fra.
fire års kamp

I fire år har Kirsten Chesnut kørt en forældremyndighedssag mod sin tidligere amerikanske mand, Ronald, ved retten i Hjørring. Men sagen har udviklet sig til en farce, der måske om kort tid ender i Højesteret.

Status er, at dommeren i Hjørring har givet Kirsten Chesnut medhold i, at Christian skal se sin mor, fordi drengen har krav på begge sine forældre. Dommeren har også i oktober og november sidste år sagt, at en genforening mellem mor og søn her til sommer 'lå alt for langt ude i fremtiden'. Og både retten og landsretten har besluttet, at Christian selv skal høres, sådan som lov og praksis er i sager om forældremyndighed. Men de vil ikke pålægge faderen at tage Christian med til Danmark til næste retsmøde.

Derfor ligger det nu fast, at Christian heller ikke til sommer får lov til at se sin mor.

FOR HØJESTERET
Dommeren i Hjørring har foreslået, at han selv via telefon over Atlanten hører Christian, der kun snakker sydstats-amerikansk. På trods af, at dommeren indrømmer, han end ikke selv kan tale engelsk. Han har også foreslået, at den amerikanske dommer i Louisiana - der har dømt til faderens fordel i alle tidligere dele af Chesnutsagen - tager en snak med Christian.

Begge dele afvises af Kirsten Chesnut, fordi Christian altid er under streng kontrol fra sin far eller faderens familie, og derfor ikke kan tale frit.

- Jeg mener, det eneste rigtige er, at han bliver hørt i Danmark hos en dansk børnesagkyndig, men det afviser både retten i Hjørring og Vestre Landsret uden begrundelse. Alternativt ønske jeg, at Christian bliver hørt og undersøgt af en amerikansk børnesagkyndig. Det er nemlig også helt normalt i forbindelse med forældremyndighedssager i Louisiana, siger Kirsten Chesnut:

- Det er det, retten i Hjørring skal tage stilling til, og samtidig forsøger jeg at få lov til at indbringe Landsrettens ubegrundede afslag for Højesteret.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind