Mangemillionær

Helsingør Kommune forgylder Haugaard - der til gengæld proforma flytter til Jylland

Folketingets eks-nar, entertaineren Jacob Haugaard. Han bliver mangemillionær, og offentligheden snydes for park med strand-adgang. (Foto: Ole Buntzen)
Folketingets eks-nar, entertaineren Jacob Haugaard. Han bliver mangemillionær, og offentligheden snydes for park med strand-adgang. (Foto: Ole Buntzen)
Folketingets eks-nar, entertaineren Jacob Haugaard, er ved at blive mangemillionær på grund af sine omstridte grundhandler ved Øresundskysten i Nordsjælland.

Familien Haugaard har netop sat deres private hjem og en del af den store strandgrund til salg for en kontantpris på 6,9 millioner kroner. Huset hedder 'Haugaarden', ligger ved kysten i Ålsgårde mellem Helsingør og Hornbæk og er omgivet af mere end 2000 kvadratmeter park.

Samtidig har Jacob Haugaard for mere end et år siden skiftet folkeregisteradresse fra Helsingør til et sommerhus ved Slette Strand i Nordvestjylland. Entertaineren blev skatteborger i Fjerritslev Kommune 1. oktober sidste år, men skal ifølge naboer i Ålsgårde fortsat bo hér.

Mange af de samme naboer i Nordsjælland ser hellere familien Haugaards hæl end tå. Stemningen er fjendtlig i området, hvor det er lykkedes Jacob Haugaard at sno sig uden om byplaner og klausuler, der oprindeligt bestemte, at familiens store strandgrund skulle udlægges til park for offentligheden.

I stedet forbliver grunden privat, ligesom en stor del af den vil blive udstykket og bebygget med nye parcelhuse.
Familien Haugaard købte den store strandgrund til en spotpris for bare seks år siden. På grund af lokalplanen, der havde udlagt stedet til offentlig park, var prisen kun 2,7 millioner kroner.

Det var ikke lykkedes stedets tidligere ejer, Egmont Fonden, at overtale Hel-singør Kommune til at droppe planerne om en offentlig park. Derfor afhændede Egmont stedet til en pris, der er langt under den nuværende markedsværdi.

For Jacob Haugaard var mere heldig. Med ham som grundejer droppede kommunen sine planer om en offentlig park, hvilket gav familien Haugaard mulighed for at udstykke herlighederne.

SNYDES FOR PARK
Derfor kan huset og en del af 'Haugaarden' grund nu sælges for næsten syv millioner kroner. Ligeledes råder entertaineren fortsat over 2000 kvadratmeter strandgrund, der skønsmæssigt kan realiseres for fire millioner kroner til nybyggeri.

Jakob Haugaard kan altså komme til at tjene i omegnen af syv millioner kroner på sit få år gamle eventyr i Ålsgårde. Til gengæld bliver områdets beboere snydt for den park med strand og udsigt over Sundet, der havde ligget på tegnebrættet gennem flere årtier.

Ekstra Bladet prøvede i går at få oplysninger om sagen fra Jacob Haugaard. I telefonen oplyste hans kone Ilse Wilmot, at parret ikke ville udtale sig.

- Vi har fået en luset behandling af pressen, siger hun.

På ejendomsmæglerfirmaet Ellekildes hjemmeside www.ellekilde-estates.dk findes en video, der præsenterer familiens Haugaard hjem og landskabsmæssige herligheder.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær