Strejke truer DSB

Medarbejderne og de faglige organisationer er i oprør og raser over ledelsen, som de mener, opfører sig diktatorisk

Mange tusinde ansatte er nu så trætte af DSB-ledelsen med administrerende direktør, Jesper Lok, i spidsen, at det kan ende med en strejke. (Foto: Carsten Andreasen/Jyllands-Posten)
Mange tusinde ansatte er nu så trætte af DSB-ledelsen med administrerende direktør, Jesper Lok, i spidsen, at det kan ende med en strejke. (Foto: Carsten Andreasen/Jyllands-Posten)

Ved du noget? Tip os på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Et bittert oprør ulmer i kriseramte DSB, hvor de mange tusind ansatte nu er så trætte af ledelsen, at en strejke kan være lige på trapperne.

Se også: DSB skodder cigaretterne på perroner og stationer

Flere af medarbejdernes faglige organisationer var for halvanden uge siden i Valby Medborgerhus til et større samråd i Valby, hvor de blandt andet nedfældede en sønderlemmende kritik af ledelsen i den statsejede jernbanegigant og den nye direktør Jesper Lok, der blev hentet hos A.P. Møller-Mærsk.

Se også: Abild: Jeg er blevet personificeret som den onde i DSB

- Ledelsen lever ikke op til medarbejdernes og deres faglige repræsentanters rimelige forventninger om gensidig respekt og tillid. Tværtimod sker alle nye tiltag uden reel dialog med medarbejderne. Vi forventer at virksomheden overholder indgåede aftaler og ansættelsesbetingelser. i kan ikke længere se på, at vores medlemmers tidligere gode arbejdsplads ødelægges, og at vores medlemmer mistrives i deres job, fremgår det af skrivelsen som de faglige forbund Dansk Jernbaneforbund, HK Trafik & Jernbane, FO Jernbanedrift og AC DSB har udformet.

- DSB’s økonomi hænger i laser og derfor går ledelsen lige til kanten og prøver at presse citronen. En konsekvens af dette kan blive spontane arbejdsnedlæggelser, da det kan vise sig at være medarbejdernes og de ansattes sidste værn, siger Flemming Ibsen. Han påpeger samtidig, at de skrappe krav fra DSB’s ledelse sandsynligvis skal ses i lyset af, det direktørerne i det statsejede firma er under stadig større pres for at levere resultater.

Læs meget mere i dagens avis:

- Tillidsmand: Det er ren diktat

- DSB-direktør afviser alt

0 kommentarer
Vis kommentarer