Annonce:
Annonce:

Kondiløber angrebet af musvåge

En kondiløber i skoven i Hillerød blev angrebet og hakket til blods af en musvåge, der forsvarede sine unger

Man skal ikke kimse af en musvåge, der passer på sine unger. Det erfarede en kondiløber efter at være blevet hakket i hovedet af en af slagsen. (Foto: Polfoto)
Man skal ikke kimse af en musvåge, der passer på sine unger. Det erfarede en kondiløber efter at være blevet hakket i hovedet af en af slagsen. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Samfund

En fredelig løbetur gennem sommerskoven ved Røde Dam nord for Gadevang udviklede sig i sidste uge blodigt for Jesper Visti Hansen, Hillerød. Helt uforberedt blev han angrebet bagfra af en musvåge, der tilføjede ham flere flænger i hovedbunden, så han måtte en tur på skadestuen for at få en stivkrampe-vaccination, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Når sådan en fugl slår vingerne ud helt tæt på, er det godt nok en stor fugl, så jeg var rimelig chokeret, siger Jesper Visti Hansen, der flygtede væk fra fuglen med blodet silende ned ad tøjet. Efter at have sundet sig et par dage efterlyser han nu gode råd for, hvordan man skal forholde sig i skoven, så man undgår at komme i karambolage med de arrige fugle.

Annonce:

Vildtkonsulent Niels Worm, Frederiksborg Statsskovdistrikt, fortæller, at ud over denne episode har man i år haft tre andre henvendelser om musvågeangreb.

- Det sker, når fuglene har unger, og det gælder både måger og rovfugle. Det er en naturlig reaktion. Vi overvejer, om vi skal gøre mere ud af at informere om de her angreb.

- På den ene side er det jo meget træls og ubehageligt for de folk, der oplever en angribende musvåge, men på den anden side er det jo en lille promille af skovens gæster, der bliver udsat for det, og vi vil ikke skabe unødig uro. Vi kan se, at fuglene udelukkende angriber enlige løbere, så hvis man går, cykler eller løber flere sammen, sker der ikke noget, siger Niels Worm.

Annonce:

Blandt de gode råd, som Frederiksborg Statsskovdistrikt allerede har på sin hjemmeside, er, at man kan sætte farten ned og gå roligt på den korte strækning, som musvågen forsvarer. Eller man kan udnytte, at musvågen normalt kun angriber bagfra og sætte 'øjne' i nakken ved at tegne to øjne på en kasket og tage den omvendt på, så de kigger bagud.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: