Håndværkere på stoffer

Stofmisbrug blandt håndværkere er et problem, bekræfter et behandlingscenter og håndværkerne selv. Men Dansk Byggeri afviser at kende til problemerne

Følg Samfund

Stofmisbrug blandt håndværkere er et stigende problem. Mens bajerne nærmest er forsvundet fra byggepladserne, har kokain og amfetemin overtaget pladsen som håndværkerstimulans. Fra slet ikke at have haft håndværkere som klienter, kommer der nu mindst 15 stofmisbruger fra byggebranchen i behandling på Majorgården om året, oplyser Ekstra Bladet.

Behandlingschef Erik Groth fra centeret oplever, at det er et stigende arbejdspres kombineret med meget sort arbejde i fritiden, der driver håndværkerne ud i misbruget.

- Håndværkere har alt for travlt i dag. Og da det er hårdt fysisk arbejde, skal der ikke så meget til, før de begynder at lede efter stimulanser til at tage trætheden og øge præstationen, siger Erik Groth til Ekstra Bladet.

Han efterlyser, at byggebranchen tager problemet alvorligt og begynder at udarbejde en stofpolitik.

Det er der nu ikke meget der tyder på. Direktør Jens Klarskov fra Dansk Byggeri afviser, at der overhovedet er et problem.

- Jeg følger interesseret historierne i medierne om stoffer i byggebranchen. Men der findes ingen undersøgelser, som underbygger påstanden, og jeg har heller ikke hørt noget om problemet fra vores medlemsvirksomheder, siger han til Ekstra Bladet.

Læs mere i Ekstra Bladet torsdag

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+