Galleri: 3000 løb den sidste mil i Bostons maraton

Under en mindehøjtidelighed for bombeofrene i Boston løber tusindvis af maratondeltagere lørdag den sidste mil

Rachel til venstre og Pam Vingsness gav hinanden et kram, da de krydsede mållinjen. Sidst nåede de ikke at gennemføre løbet pga. bomberne. (Foto: AP)
Rachel til venstre og Pam Vingsness gav hinanden et kram, da de krydsede mållinjen. Sidst nåede de ikke at gennemføre løbet pga. bomberne. (Foto: AP)

En stor del af de folk, der deltog i maratonløbet i Boston 15. april, nåede aldrig til mållinjen, fordi to bomber eksploderede med 15 sekunders mellemrum og dræbte tre tilskuere.

Men lørdag har cirka 3000 deltagere taget revanche og løbet den sidste mil af maratonløbet - dén mil, de aldrig fik løbet - for at mindes ofrene.

Løbet, der er arrangeret af lokale løbeklubber og butikker, bliver kaldt 'OneRun' og har sloganet 'Vi får vores afslutning'.

Mindehøjtideligheden sker samtidig til ære for de mere end 260 personer, der blev såret under bombeangrebet, som brødrene Tamerlan og Dsjokhar Tsarnaev menes at stå bag.

Den 26-årige Tamerlan Tsarnaev blev dræbt i en skudveksling med politiet i Boston-forstaden Watertown fire dage efter bombeangrebet.

Hans lillebror, 19-årige Dsjokhar Tsarnaev, blev anholdt senere samme dag, da politiet fandt ham alvorligt såret af skud i en båd i en baghave, hvor han havde gemt sig.

Ud over de tre, der mistede livet under bombeangrebet ved maratonløbet, blev en politibetjent også dræbt i jagten på de to tjetjenske brødre.

1 af 5 (Foto: AP)
2 af 5 (Foto: AP)
3 af 5 (Foto: AP)
4 af 5 (Foto: AP)
5 af 5 Rachel til venstre og Pam Vingsness gav hinanden et kram, da de krydsede mållinjen. Sidst nåede de ikke at gennemføre løbet pga. bomberne. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer