Brasilien sløjfer afrikansk gæld på fem milliarder

Brasilien sløjfer en stor milliardgæld, som en gruppe afrikanske lande skylder det sydamerikanske land

900 millioner dollar - eller knap 5,2 milliarder kroner. Så stor er den gæld, som Brasilien nu vælger at sløjfe for 12 afrikanske lande.

Det meddeler den brasilianske præsidents talsmand ved lørdagens fejring af 50 års jubilæet for forløberen til Den Afrikanske Union, som også Brasiliens præsident, Dilma Rousseff, deltager i sammen med flere andre toppolitikere fra hele verden.

- Idéen med at have en speciel tilknytning mellem Afrika og Brasilien er strategisk for Brasiliens udenrigspolitik, siger en talsmanden.

Den store eftergivelse af gæld er en del af en større brasiliansk plan om at knytte stærkere økonomiske og handelsmæssige bånd til det afrikanske kontinent.

De seneste tre måneder har Dilma Rousseff således besøgt Afrika hele tre gange.

Under fejringen af Den Afrikanske Unions runde dag besøger hun Etiopiens premierminister, Hailemariam Desalegn, som hun netop har indgået en række samarbejdsaftaler om landbrug, uddannelse, lufttransport og forskning med.

Brasilien er verdens syvende største økonomi - og det forventes, at den brasilianske økonomi vokser med yderligere 3,5 procent i år.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere