Minister: Flypriser er for uigennemskuelige

Gebyrer for at medbringe almindelig bagage skal med i den samlede billetpris, mener transportministeren

Selvom EU har regler for, hvordan flyselskaberne skal præsentere deres billetpriser, er det stadig alt for svært for forbrugerne at sammenligne priserne.

Det mener i hvert fald den danske transportminister, Henrik Dam Kristensen (S), der opfordrer EU's transportkommissær, Siim Kallas, til at stramme reglerne.

- Det er vigtigt, at de flybilletpriser, forbrugerne bliver præsenteret for i annoncer og på nettet, er de endelige priser. Ellers kan man ikke sammenligne korrekt mellem luftfartsselskaberne, siger Henrik Dam Kristensen i en pressemeddelelse.

Reglerne kræver allerede, at alle obligatoriske skatter og afgifter skal være inkluderet i den pris, der annonceres med.

- Men jeg har på fornemmelsen, at der kan snydes på vægten for eksempel med gebyr for køb på nettet, siger den danske transportminister.

Han synes desuden, at det er irriterende, at rejsende hos nogle flyselskaber skal betale ekstra for at medbringe en almindelig kuffert.

- Derfor har jeg skrevet til transportkommissær Siim Kallas og foreslået, at de gældende regler ændres, så den slags skal være inkluderet i den annoncerede pris, oplyser Henrik Dam Kristensen.

Han ønsker også, at muligheden for at straffe de flyselskaber, der ikke overholder reglerne, bliver øget.

- Prisgennemsigtighed for flybilletter er af afgørende betydning for beskyttelse af forbrugernes interesser. Men det er også af stor betydning for fair konkurrence mellem luftfartsselskaberne, lyder det fra transportministeren.

0 kommentarer
Vis kommentarer