Annonce:
Annonce:

Hun tweeter dig sikkert gennem Distortion

Rina Outzen er ansvarlig for Københavns Politis Twitter-profil under Distortion og har de seneste par dage brugt adskillige timer på at give råd og vejledning til de mange festglade gæster

Rina Outzen passer twitter-vagten på Politigården i København (Foto: Mogens Flindt)
Rina Outzen passer twitter-vagten på Politigården i København (Foto: Mogens Flindt)
Annonce:
Følg Samfund

Normalt sidder Rina Outzen og besvarer opkald fra borgere, der har ringet til politiet på 1-1-4.

Men i denne uge står der lidt andre opgaver på programmet. 40-årige Rina er nemlig ansvarlig for politiets Twitter-profil under den københavnske gadefest Distortion.

En opgave, hun er gået til med lidt anderledes tone, end man møder hos politiet til daglig - og gennem Twitter-profilen sørger hun for diverse hyggelige, sjove og nyttige oplysninger til de mange Distortion-gæster.

- Jeg har fået helt frit slag til at køre det, som jeg vil. Og jeg forsøger ikke at være for hård, for man opnår kun respekt ved at respektere dem, man taler til, siger Rina Outzen, der bruger meget tid på at svare på alle de spørgsmål, der tikker ind via Twitter - og hun er heller ikke bleg for at sende både ros og smileys i følgernes retning.

Se politiets sjoveste tweets

Annonce:

- Jeg bruger meget til på at læse, hvad folk skriver og svarer dem, hvis jeg kan. Der er selvfølgelig også nogle negative ind imellem - som fx 'nu gør politiet klar til knippelsuppe' - men det drejer sig måske om fem procent af de henvendelser, jeg får.

- Den slags gider jeg ikke svare på, siger Rina, der får sine meldinger fra politiet på gaden og samtidig følger med i politiets livefeed fra helikopteren 'COPter', der flyver rundt over gadefesten.

- Jeg kalder vores Twitter-konto for en 'sæbekasse', for i virkeligheden er det samme koncept, når vi stiller op i en folkemængde og råber ud til dem.

'Koncerten ved Dybbølsgade/Sdr Blv melder ligeledes om Mosh Pitting - gentager, der er IKKE plads til disse danse', lød det blandt andet fra Rina Outzen torsdag, da en koncert med Medina var ved at ende helt galt på grund af det store pres.

Annonce:

- I få minutter var vi lige ved at lukke hele Distortion ned, men der kom heldigvis bedre styr på situationen. Med mine tweets forsøgte jeg at få ud til folket, at de skulle stoppe med at skubbe og passe på hinanden, siger Rina, der dog godt er klar over, at de færreste, der læser med, rent faktisk står ude i folkemængden.

Følg Københavns Politis dækning af Distortion nederst i artiklen

- Men det er derfor, jeg altid skriver 'spred budskabet'. For hvis der er en, der tjekker og siger det videre til en, som siger det videre... Så har det forhåbentlig en effekt, siger hun.

Således går nogle beskeder på, at folk skal gøre plads og lade ambulancer komme igennem de store folkemængder, mens en masse tweets også blot er venlige servicemeddelelser som 'husk solcreme', 'huske at drikke vand' og 'hyg jer derude'.

Rina Outzen var i sin tid med til at starte op for Københavns Politis brug af Twitter og er selv meget aktiv på det sociale netværk.

- Og jeg synes, at det indtil videre har været en meget positiv oplevelse at tweete under Distortion. Jeg er nærmest 'fløjet' hjem hver nat, fordi jeg har været høj på oplevelsen, fortæller politiets Twitter-vagt.

Annonce:

Rina Outzen sidder klar til at tweete på livet løs fra klokken 18-06 i morgen tidlig. Aftenens festligheder foregår på Refshaleøen. Følg begivenhederne herunder:Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: