Eddy Lopez har klaget over TV2 og Ekstra Bladet

Eddy Lopez føler sig krænket over, at medierne har bragt billeder og fremstillet ham på en ærekrænkende måde, som han ikke kunne sige fra overfor, fordi han var i piraternes varetægt. (Privatfoto)
Eddy Lopez føler sig krænket over, at medierne har bragt billeder og fremstillet ham på en ærekrænkende måde, som han ikke kunne sige fra overfor, fordi han var i piraternes varetægt. (Privatfoto)
Følg Samfund

FREDAG FIK jeg en overraskende og trist henvendelse fra Søfartens Ledere, der er fagforbund for de frigivne søfolk Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez, der blev løsladt for en måned siden.

Søfartens Ledere klager på vegne af skibsfører Eddy Lopez til Pressenævnet over dele af Ekstra Bladets dækning af den usædvanlige gidselsag.

Vi har undervejs bragt flere interview og billeder af de to danske gidsler, og i klagen fra Søfartens Ledere fortæller Eddy Lopez nu, at han har følt sig krænket og udstillet i de situationer.VI ER meget kede af, at Eddy Lopez har oplevet det sådan, for det har aldrig været vores mening at udstille ham eller de andre søfolk. Tværtimod.

Ekstra Bladet har ønsket at vise virkeligheden og vise, hvor forfærdeligt de havde det efter at have været i kløerne på somaliske pirater i måneder og år, uden at deres rederi havde formået at få dem hjem. Det var forfærdelige billeder og oplysninger, og jeg forstår godt, at Eddy Lopez efter frigivelsen må have det svært med at se sig selv på disse billeder. Men mens gidseltagningen stod på, var det nødvendigt at gå så tæt på for at fastholde det offentlige pres på søfolkenes rederi, der undervejs gjorde alt for lidt for at få de to danske gidsler og deres fire filippinske kolleger hjem. For det er stadig det, der er sagens kerne – at rederiet Shipcraft ikke gjorde nok for at få deres folk hjem. Det er de blevet politianmeldt for

– også af Søfartens Ledere

– og Rederiforeningen har valgt at slette dem fra medlemslisten oven på skandalen.VI VILLE ganske enkelt ikke have passet vores rolle som vagthund, hvis vi lod Shipcraft slippe af sted med at svigte deres ansatte. Og vi tøvede, som alle andre, længe. Først da søfolkene havde været gidsler i mere end 500 dage, gik vi for alvor ind i sagen.

Men hvis det er korrekt, som det påstås i klagen fra Søfartens Ledere, at Eddy Lopez eller nogle af de andre frigivne søfolk føler sig krænkede, så beklager vi naturligvis. Vi har på ingen måde haft til hensigt at krænke dem – vi har alene været drevet af et ønske om at presse rederiet til at få dem hjem.OG DET er stadig et faktum, at først da Ekstra Bladets journalist Nasib Farah stillede sig til rådighed, kom der for alvor skred i de komplicerede forhandlinger, og ikke engang rederiet har forsøgt at løbe fra, at han i høj grad medvirkede til at få søfolkene hjem efter 838 dage i fangeskab.

Vi har endnu ikke selv haft mulighed for at tale med Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn, selv om vi meget gerne ville. Men herfra skal der lyde en stående invitation, også til, at de kan fremføre og evt. udbygge den kritik, som vi nu bliver mødt med i klagen fra Søfartens Ledere.VI VIL nu svare Pressenævnet så grundigt, som vi kan, og afvente deres afgørelse. Efter vi modtog klagen, har vi også henvendt os direkte til Søfartens Ledere med en opfordring om, at vi i fællesskab får afsluttet denne ulykkelige sag hurtigst muligt af hensyn til Eddy og Søren, så de endelig kan få fred og lov til at vende tilbage til et normalt liv efter mere end 800 dages lidelser i helvede.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.