Annonce:
Annonce:

Sydfyn Style-forhandlinger er brudt sammen

Forhandlinger mellem iværksættervirksomheden Fremtidsfabrikken Sydfyn og Universal Music er brudt sammen

Annonce:
Følg Samfund

Filmen Sydfyn Style kan blive en dyr investering for iværksætterprojektet Fremtidsfabrikken Sydfyn.

Musikvideoen med fire dansende og syngende sydfynske borgmestre gik sin sejrsgang på YouTube, men efterfølgende har Universal Music krævet erstatning, fordi musikken er taget fra verdenshittet Gangnam Style og dermed ifølge musikselskabet bryder ophavsretten.

Et forlig mellem Fremtidsfabrikken og Sydfyn Universal A/S, Universal AB og SonyATW er imidlertid faldet til jorden, oplyser Fremtidsfabrikken Sydfyn i en pressemeddelelse.

- Vi er meget kede af, at det ikke er lykkedes at indgå et forlig. Det har været helt afgørende for os, at der er fuld offentlighed og ytringsfrihed omkring forliget, da vi er et offentligt projekt, siger projektleder i Fremtidsfabrikken Sydfyn, Susanne Linnet Aagaard.

Annonce:

Fremtidsfabrikken Sydfyn har tilbudt at betale 60.000 kroner i erstatning, men det er langt fra de 240.000 kroner, som Universal Music har krævet ifølge iværksætterprojektet.

Hos Universal undrer man sig dog over udmeldingen fra Fremtidsfabrikken Sydfyn. "Vi forhandler stadig," lyder udmeldingen over for DR Fyn.

- Jeg er overrasket over, at de sender pressemeddelelsen - og over, at de skriver, at forhandlingerne er brudt sammen, siger Casper Bengtson, direktør for Universal, til radiostationen.

Ifølge ham var parterne blevet enige om et beløb, men hvad der skilte dem i forhandlingerne, ønsker han ikke at kommentere.

Fremtidsfabrikken Sydfyn er et "Udvikling Fyn-projekt", der er finansieret af EU's Socialfond og regionale udviklingsmidler. Projektet foregår i de fire sydfynske kommuner Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø, der alle er partnere i projektet.

De fire kommuner kan dog angiveligt ikke blive draget til økonomisk ansvar i sagen.

Fremtidsfabrikken Sydfyn afventer nu, om Universal Music vil stævne iværksætterprojektet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: