TV: Afsnit 1 - Danske krigere valfarter til Syrien

Ekstra Bladet har som det første vestlige medie talt med én af lederne for den udenlandske oprørsbrigade, der kæmper mod den syriske diktator

Ekstra Bladet har været i Syrien for at møde den udenlandske oprørsbrigade bestående af blandt andre danske krigere, der kæmper mod diktator Bashar al-Assads styrker.

I klippet over denne artikel kan du se første afsnit af journalist Nagieb Khajas farefulde færd. Her kan du læse første del af hans rejsedagbog:

Jeg er på vej til Lattakia, fordi jeg vil i kontakt med de udenlandske krigere, som kæmper under navnet Muhajireen-brigaden.

De har aldrig tidligere udtalt sig til et vestligt medie, og det er derfor en svær mission, som jeg er taget ud på.

Se også: Dansk journalist i blodig borgerkrig

Den danske konvertit Kenneth Sørensen kæmpede med Muhajireen-brigaden og blev dræbt i det bjergrige Jabal Al Turkman i Syriens Lattakia-provins i marts måned i år.

Billeder af Kenneth Sørensen begravelse blev efterfølgende lagt ud på youtube af den islamistiske gruppe. På billederne optræder krigere fra Muhajireen-brigaden.

De sænker Kenneth Sørensens livløse legeme ned i en grav, mens en fortællerstemme beskriver danskerens baggrund og modige indsats i kamphandlingerne.

Oplysningerne om Muhajireen-brigaden er sparsomme, men det er almen kendt, at den består af frivillige fra både muslimske lande og Vesten.

Deres leder er fra Tjetjenien og er kendt under navnet Abu Omar Shishani, mens deres såkaldte sharia-leder bliver kaldt Abu Talha og stammer fra Libyen.

Se andet og tredje afsnit af dokumentaren tirsdag og onsdag på Ekstra Bladet.dk

Sharia-lederen Abu Talha står i spidsen for Muajireen Brigaden, der består af tilrejsende krigere fra Vesten og andre arabiske lande. (Foto: Nagieb Khaja) Vagthund Dansk Jihad-turisme: Unge danskere valfarter til SyrienOprørssoldater fra forskellige grupperinger og med forskellige verdenssyn danner fælles front mod den fælles fjende Bashar el-Assad og hans regime. (Foto: Nagieb Khaja) Vagthund Ung dansker med arabisk baggrund: 'Jeg ville være umenneskelig, hvis jeg ikke gjorde noget'Sharia-lederen for den internationale brigade i Syrien, Abu Talha, roser de danske frontkæmpere. Se hele interviewet med Abu Talha på ekstrabladet.tv (Foto: Nagieb Khaja) Vagthund Religiøs leder hylder danske krigereTæt på Nagiebs dagbog fra Syrien: Sådan fik jeg interviewet0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere