Annonce:
Annonce:

Tyskland må hemmeligholde oplysninger om topnazist

En tysk domstol har netop besluttet, at oplysninger om den den tyske krigsforbryder Adolf Eichmann kan holdes hemmelige

En tysk domstol har netop besluttet, at oplysninger om den den tyske krigsforbryder Adolf Eichmann kan holdes hemmelige. Foto: AP
En tysk domstol har netop besluttet, at oplysninger om den den tyske krigsforbryder Adolf Eichmann kan holdes hemmelige. Foto: AP
Annonce:
Følg Samfund

Et forsøg på at bevise, at de vesttyske myndigheder vidste, at Adolf Eichmann, manden der er kendt som arkitekten bag holocaust, befandt sig i Argentina i 1950'erne, er blevet skudt i sænk af en ny dom.

Torsdag fastslog en domstol i Tyskland nemlig, at den tyske efterretningstjeneste kan hemmeligholde nogle af sine optegnelser om SS-oberstløjtnanten, der blev bortført fra Argentina, hvor han havde boet gennem flere år, til Israel i 1960.

Det skriver The Guardian.

Den 'gode' nazist Werner Best: Jødeudryddelsernes bagmand

Det var israelske agenter, der bortførte Eichmann fra Buenos Aires til Jerusalem for at gennemføre en retssag mod ham. Eichmann hjalp med at organisere 'endlösnung' og blev under stor mediebevågenhed fundet skyldig i krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden og dømt til døden i 1962.

Annonce:

CIA offentliggjorde i 2006 dokumenter, der viser, at de i 1958 henvendte sig til deres tyske kollegaer med oplysninger om, at Eichmann havde boet i Argentina siden 1952.

CIA dækkede over nazi-forbryder

Ifølge en journalist fra tyske Bild vidste de vesttyske myndigheder dog, at Eichmann opholdt sig i Argentina, og forsøgte gennem en retssag derfor at få den fulde indsigt i de tyske optegnelser om SS-oberstløjtnanten, der i Argentina levede under navnet Ricardo Klement.

Ny bog: Nazi-jager var Mossad-agent

Efter torsdagens dom slog den tyske efterretningstjeneste fast, at de fleste oplysninger om Eichmann allerede er offentlige, og at den del, der ikke er det, er nødvendige at hemmeligholde af hensyn til landets sikkerhed.

Bilds udgiver, Axel Springer, er dog klar til at bringe sagen til landets højeste ret i forsøget på at kaste fuldt lys over sagen, skriver The Guardian.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: