Biva og Tæppeland konkurs

De to velkendte butikker må dreje nøglen om. Banker og leverandører har over 200 mio. kr. i klemme

(Foto: Ernst van Norde)
(Foto: Ernst van Norde)

De to kriseramte virksomheder Biva og Tæppeland må give op efter længere tids krise.

De er nemlig netop nu på vej i konkurs. Medarbejderne i de enkelte butikker samt leverandørerne er blevet informeret om konkursen.

Firmaernes banker risikerer at tabe over 100 mio. kr., mens leverandørerne i skrivende stund har omkring 110 mio. kroner i klemme.

Oprindeligt havde ejerne ellers forsøgt at fusionere de to virksomheder med henblik på at skabe en forretning, der kunne overleve i en tid, hvor danskerne i høj grad holder tilbage med de store indkøb og i stedet sætter pengene i banken..

Men efter godt halvandet år må ejerne sande, at projektet ikke er bæredygtigt.

- Der er desværre ingen anden vej. Rent praktisk er der sendt information ud til butikkerne, og det er advokatfirmaet Kromann-Reumert, der tager sig af det praktiske. Både ejerne heriblandt mig selv og banken er indforstået med, at en konkurs er den eneste løsning, siger Jørgen E. Jensen, der i sin tid skabte Tæppeland og også sidder i bestyrelsen for fusionen mellem Biva og tæppefirmaet.

Seneste årsregnskab for de to virksomheder afslører da også, at det i den grad er op ad bakke. Alene Biva har siden 2010 tabt over 140 mio. kr., mens Tæppeland siden krisen satte ind i 2008 har det ene underskud efter det andet og i alt tabt 125 mio. kr.

Derfor blev de to firmaer fusioneret i slutningen af 2008 med henblik på at kombinere det bedste fra de to virksomheder. Men det lykkedes altså ikke.

- Vi håbede, der kunne være synergier og besparelser i forhold til eksempelvis husleje og leverandørerne, men den ene ejer er ikke kommet med en krone, da vi manglede penge, siger Jørgen E. Jensen med henvisning til islandske ALMC, der for nylig afviste at skyde flere penge i koncernen.

Ekstra Bladet arbejder på en yderligere kommentar fra kommentar i Biva-Tæppeland Torben Løvdal.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere