Annonce:
Annonce:

Ekspert: Nedsæt druk-skader - legaliser marijuana

Lederen af australsk alkohol-forskning mener at en kontrolleret legalisering af marijuana vil reducere skaderne ved drikkeri

Det skader ikke så meget som et overforbrug af alkohol, fastslår australsk forsker (Foto: AP)
Det skader ikke så meget som et overforbrug af alkohol, fastslår australsk forsker (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

- Det virker fornuftigt at legalisere marijuana i et kontrolleret marked.

Sådan siger Robin Room, der er direktør for Centre for Alcohol Policy Research i Australien.

- Vi er i en situation, hvor vi er nødt til at kigge fremad. Jeg tror, vi skal have denne debat og det virker fornuftigt, når man - foruden andre ting - inddrager statens udgifter til et nøje kontrolleret legalt cannabis-marked og samtidig stramme op på det legale marked for alkohol, som vi har gjort det på tobaks-markedet, siger han til Herald Sun.

Professoren fra Melbourne University siger, at i en ideel verdenville teenagere hverken ryge marijuana eller drikke meget alkohol.

Men hvis en 18-årig vil anvende stimulanser, så vil vedkommende komme i færre problemer ved at ryge cannabis fremfor et overdrevet forbrug af alkohol, mener Robin Room.

Annonce:

- Teenagere ville være i en bedre situation, hvis de benyttede en blanding af cannabis og alkohol fremfor alene alkohol i sociale sammenhænge, mener professoren.

Han begrunder det med, at alkohol er 'farligere' end cannabis, når det kommer til aggressioner og vold samt i forhold til at miste kontrollen over familie- og arbejdsrelationer.

- Canabis er ikke uden skadevirkninger, men de er mindre end alkohol og tobak når det kommer til sociale problemer, siger han til Herald Sun.

Han anbefaler - som også fortalere her i landet er inde på - at legaliseret marijuana alene bør sælges af statslige forhandlere eller i statslige butikker, hvor det kan kontrolleres. Han foreslår også, at det skal være forbudt at reklamere for salget.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: