Elevers CPR- numre lå frit fremme: CBS siger undskyld

De eksamenspapirer, der onsdag blev fundet frit fremme i et skraldeskur, er nu i sikkerhed på Copenhagen Business School

Omkring 200-250 elevers eksamensbesvarelser blev fundet i et skralderum. Alle have CPR-nummer markeret på. (Privatfoto)
Omkring 200-250 elevers eksamensbesvarelser blev fundet i et skralderum. Alle have CPR-nummer markeret på. (Privatfoto)

Onsdag eftermiddag fandt en årvågen Ekstra Blads-læser en bunke breve fra Copenhagen Business School, CBS, i et skralderum. På brevene, der viste sig at være omkring 200-250 eksamensbesvarelser, stod elevernes CPR-numre meget tydeligt oppe i det ene hjørne.

Læs også:

Se også: Sommerbommert: CBS smed eksamensbesvarelser i skraldespanden

- Man kan da ikke behandle personfølsomme oplysninger på den måde. Masser af mennesker har adgang til det skralderum, sagde Jannne L. til Ekstra Bladet.

Sendt undskyldning
Siden har CBS hentet besvarelserne, som var fra efterårets eksaminer, og de har også forsøgt at finde ud af, hvordan det kunne ske, at elevernes CPR-numre lå frit fremme.

Først vil jeg sige, at det er en meget beklagelig fejl. Vi er i færd med at sende et brev ud med en undskyldning til samtlige elever, det er gået ud over. Og vi vil indskærpe over for vores undervisere samt bede censorformændene om at indskærpe over for de eksterne censorer, hvordan man omgås personfølsomme oplysninger, siger Annette Juhl Hansen, der er IT-studiechef på CBS.

- Hvordan var besvarelserne havnet i skralderummet?

- Det er tilsyneladende en af vores bedømmere, som har haft dem opbevaret hjemme eller på et kontor. Reglerne er, at man skal beholde dem et halvt år af hensyn til eventuelle klager. Derefter må man skille sig af med dem - men selfølgelig ikke stille dem i et offentligt skralderum, siger hun.

Annette Juhl Hansen oplyser desuden, at man om fire måneder går fra et system med at bruge CPR-numre som ID-nøgle til et system, hvor man får en anden måde at identificere sig på ved eksamensbesvarelser.

- Så fra den kommende vintereksamen vil der ikke længere være cpr.nr. på eksamensbesvarelserne, siger IT-chefen.

0 kommentarer
Vis kommentarer