Ekspert: Ulvene kom ikke fra Tyskland

Tysk landbrugspræsident afviser, at der er observeret ulve nord for Kielerkanalen

Joachim Rukwied (øverst til venstre) tror ikke på, at de spottede ulve i Danmark, er kommet til landet via Tyskland. Også Søren Gade, direktøre for Landbrug og Fødevarer, undrer sig. (Foto: Polfoto og PR)
Joachim Rukwied (øverst til venstre) tror ikke på, at de spottede ulve i Danmark, er kommet til landet via Tyskland. Også Søren Gade, direktøre for Landbrug og Fødevarer, undrer sig. (Foto: Polfoto og PR)

Præsidenten for en landsdækkende tysk landbrugsorganisation, Joachim Rukwied, var i dag på besøg hos organisationen Landbrug & Fødevarer for bl. a. at hilse på den administrerende direktør Søren Gade. Her fortalte han, at det er udelukket, at ulve i Danmark er kommet fra Tyskland.

Han berettede, at tyske landmænd i Slesvig og Holsten ikke på noget tidspunkt har registreret ulve nord for Kielerkanalen. At de heller ikke har har oplevet angreb på husdyr.

- Jeg var på en studietur til Nordtyskland, hvor jeg mødte den lokale landbrugspræsident for Slevig-Holsten, Werner Schwarts, hvor snakken faldt på ulve, fordi de netop var kommet til Danmark. Han sagde, at de aldrig nogensinde havde set en ulv nord for Kielerkanalen, og at der aldrig var blevet spist et husdyr, siger Søren Gade til Ekstra Bladet.

Se også: Ulv set i Midtjylland to gange på en uge

Direktøren undrer sig
Den tidligere minister studsede, fordi der er konstateret fire ulve, som er kommet til Danmark.

- Jeg undrer mig over, at ulvene er kommet fra Nordtyskland, uden at nogen har set dem - og uden at have spist nogle af de dyr, der går på markerne. De må have listet i mørket. Der er trods alt et stykke vej fra Kielerkanalen og op til nord for Thisted, siger Søren Gade.

Nu har han ikke kun meldingen fra den lokale landbrugschef i Nordtyskland, men også for præsidenten for den landsdækkende tyske landbrugsorganisation.

Se også: Mindst tre ulve har været i Danmark i år

De mange rygter
- Jeg håber, nogen undersøger, om ulvene for alvor er kommet naturligt, eller om de er blevet udsat. Det vil lave om på folks syn på naturen.Vi er et tæt befolket land, hvor der ikke er store arealer, hvor der ikke kommer mennesker hver dag, siger Søren Gade.

I landbrugskredse verserer hårdnakkede rygter om, at de jyske ulve er udsatte dyr, som stammer fra dyreparker i Polen. Konkret taler landmænd om seks ulve, som er udsat tre steder i Danmark.

Stadig ifølge rygterne opfører dyrene sig ikke som rigtige ulve.

2 kommentarer
Vis kommentarer